James Mattis i Donald Trump (Reuters)
James Mattis i Donald Trump (Reuters)

Dimiteix el secretari de Defensa de Trump, després de l'anunci de la retirada de Síria

RedaccióActualitzat

El general James Mattis ha presentat la dimissió com a secretari de Defensa dels Estats Units per les seves diferències amb el president Donald Trump, un dia després que la Casa Blanca ha anunciat la retirada de les tropes nord-americanes de Síria.

Mattis li ha presentat una carta de renúncia que, tot i que respectuosa, és una esmena a la mentalitat aïllacionista de l'"Amèrica primer" i en que afirma que "no podem protegir els nostres interessos sense mantenir aliances fortes i mostrar respecte pels aliats": 

"Perquè vostè té el dret a tenir un secretari de Defensa amb una visió del món més d'acord amb la seva, crec que el correcte per a mi és dimitir."

Abans de fer-se pública la carta de renúncia, Trump ja havia anunciat la marxa de Mattis del Pentàgon per Twitter:

"El general Mattis es retirarà, amb honors, a finals de febrer, després d'haver servit la meva administració com a secretari de Defensa els darrers dos anys."

 

La dimissió arriba l'endemà queTrump ignorés un altre cop Mattis i ordenés la retirada de totes les tropes de Síria i ben aviat, es confirma, farà el mateix amb una bona part dels soldats que hi ha a l'Afganistan.

 

La marxa de Mattis és alarmant, per a una bona part del país. Es considerava l'última veu moderada amb pes dins l'administració, l'últim que podia frenar els impulsos més perillosos de Trump.

Arraconat, però decidit, Trump es justifica perquè està complint el programa electoral, en què prometia una replegada massiva de l'estranger, on es gasten, creu, vides i recursos inútilment.

Aquest és el quart canvi a l'administració Trump des de les eleccions legislatives del 6 de novembre: el secretari d'Interior, Ryan Zinke; el cap de Gabinet de la Casa Blanca, John Kelly; i el fiscal general, Jeff Sessions.

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsSíria
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut