Joan Lluís Quer surt de la Ciutat de la Justícia, després de declarar el mes de juliol (ACN)
Joan Lluís Quer surt de la Ciutat de la Justícia, després de declarar el mes de juliol (ACN)
Barcelona

Dimiteix el president d'Infraestructures.cat, imputat pels contractes de l'ACA

Ricard Font substitueix Joan Lluís Quer al capdavant de la companyia pública

Actualitzat

El president d'Infraestructures.cat, Joan Lluís Quer, ha dimitit del càrrec, i el Consell d'Administració de la companyia pública ha nomenat com a successor el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Ricard Font. Quer deixa el càrrec perquè "considera completada" la seva etapa a Infraestructures, on va arribar l'any 2011 quan encara s'anomenava GISA.

En una carta dirigida al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, Quer ha expressat el seu reconeixement i agraïment a tot l'equip d'Infraestructures.cat pel treball fet aquests anys, i ha posat en valor la professionalitat de tots els treballadors de la companyia.

Imputat per contractes de l'ACA

Quer estava sent investigat pel jutjat d'instrucció número 8 de Barcelona, juntament amb dotze persones més, arran d'una querella de la Fiscalia contra diversos càrrecs de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per una suposada adjudicació a dit el 2008 a una UTE dirigida per ell mateix. En la querella, Quer, que va ser gerent de l'ACA des del 2000 fins a l'arribada del tripartit, estava acusat d'haver utilitzat els seus contactes polítics per aconseguir l'adjudicació directa de contractes de consultoria per a aquesta empresa pública.

La substitució de Joan Lluís Quer per Ricard Font es farà efectiva a partir de l'1 de desembre. Font també assumirà les funcions de la direcció general d'Infraestructures.cat, que havia assumit Quer temporalment. El 29 d'octubre passat, la Generalitat va decidir apartar de les seves funcions al director general d'Infraestructures.cat, Josep Antoni Rosell, imputat pel cas del 3%, que investiga el suposat pagament de comissions il·legals a CDC a canvi d'obres públiques.
Anar al contingut