Dimarts detindran Donald Trump? L'advocat de l'expresident diu que no els ho han comunicat

L'expresident nord-americà diu que se n'ha assabentat per una filtració i crida a mobilitzar-se, però l'advocat no ho confirma

RedaccióActualitzat

Coincidint amb el retorn a Facebook i Youtube, Donald Trump ha anunciat que dimarts serà detingut i ha demanat als seus seguidors que surtin al carrer.

Segons Trump, una filtració dels jutjats li ha assegurat que serà detingut per ordre de la Fiscalia de Nova York, que l'investiga per haver subornat una examant, estrella del porno, perquè no expliqués, abans de les eleccions del 2016, que havien tingut relacions sexuals.

Fent gala de la seva capacitat per captar l'atenció dels mitjans, l'exmandatari ha aconseguit que aquest missatge hagi corregut com la pólvora:

"El candidat republicà més ben posicionat i expresident dels EUA serà detingut dimarts. Protesteu i recupereu la nostra nació."

Es feia ressò, així, del fet probable que la Fiscalia de Nova York el citi aviat per processar-lo i, eventualment, detenir-lo.

Però, malgrat aquestes afirmacions, l'advocat de l'expresident nord-americà ha sortit a corregir el seu client i ha assegurat que no saben si serà processat, ni tampoc se'ls ha comunicat cap calendari. No han rebut, doncs, cap comunicació oficial en el sentit que apuntava l'expresident.

El fiscal està a la fase final de la instrucció, i ara mateix no hi ha res confirmat, però el magnat ja ha aconseguit dominar el cicle informatiu del dia just quan torna a repuntar als sondejos per les primàries republicanes. Li treu 12 punts de mitjana a Ron Desantis, el governador ultraconservador de Florida i qui més ombra li podria fer.

Més que els seus rivals, l'amenaça més gran per a Trump són les quatre causes que té obertes amb la justícia.

La de Nova York és la que està més avançada, i mitjans nord-americans asseguren que les autoritats de la ciutat estan preparant un dispositiu de seguretat especial per si Trump s'ha d'acabar entregant.

Ara els afegeix pressió el fet que hagi cridat els seguidors a protestar. Tothom té al cap com va acabar, el 6 de gener de fa dos anys, l'última crida a protestar que fa fer el magnat: amb l'assalt al Capitoli. 

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut