Detingut per una agressió sexual a la platja de Badalona
Concentració per denunciar l'agressió sexual (ACN/Carola López)

Concentració de rebuig a Badalona per una agressió sexual a la platja

El primer trimestre d'aquest any s'han denunciat 209 agressions sexuals a Catalunya, més de dues per dia, de mitjana

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dissabte el presumpte autor d'una agressió sexual a la platja de Badalona. La víctima, major d'edat, ha estat atesa a l'Hospital de Can Ruti.

Aquest migdia s'ha fet una concentració a la plaça de la Vila de la ciutat per condemnar els fets. La federació de dones ha convocat la mobilització, que ha reunit un centenar de persones al crit de "no és no". En un comunicat, han reivindicat el dret de les dones a poder passejar segures pel carrer, sense haver de tenir por d'una agressió.

La violència sexual és una forma de violència masclista. Durant el primer trimestre d'aquest any es van denunciar dues-centes nou agressions sexuals a Catalunya, de mitjana són més de dues al dia. 

 

L'any 2020, tot i que durant setmanes hi havia confinament domiciliari, es van presentar 814 denúncies d'agressions sexuals.

S'ha de tenir en compte que les expertes calculen que només es denuncien entre un 10 i un 20% dels casos que es produeixen.

L'Hospital Clínic de Barcelona, centre de referència per casos d'agressions sexuals, va atendre 297 persones que n'havien estat víctimes. El 90% de les víctimes eren dones. Més de la meitat de les agressions sexuals es van produir en un domicili, en el 22% dels casos atesos hi ha la sospita que es va alterar la voluntat de la víctima amb alguna substància química, i un 11% dels casos es va produir dins l'àmbit de la parella.

Saber què fer davant d'una agressió sexual és molt difícil. Pot costar reaccionar o actuar. Els expliquem unes pautes bàsiques que poden ajudar en cas de patir-ne una.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexual
Anar al contingut