L'home ha estat detingut després d'aterrar a l'aeroport del Prat (ACN / Lluís Sibils)

Detingut a l'aeroport del Prat un hacker ucraïnès fugit dels EUA des de feia 10 anys

L'home, fugit de les autoritats dels Estats Units des de fa més de 10 anys, ha estat sorprès en arribar en vol a Barcelona

Detingut a l'aeroport del Prat de Barcelona un ciutadà ucraïnès que estava en cerca i captura. Tenia una notificació vermella de la Interpol i estava fugit de les autoritats dels Estats Units des de feia més d'una dècada.

L'home, que arribava en un vol a la capital catalana, ha estat sorprès per agents de la Policia Nacional, que han comptat amb l'ajuda de l'FBI i la Interpol.


El motiu pel qual el buscaven? Crear i distribuir un programari maliciós que va afectar milers de persones a tot el món i va provocar pèrdues als consumidors de més de 70 milions de dòlars.

Els fets es remunten entre el 2006 i el 2011, moment en què el detingut, a través d'aquest programari i amb l'ajuda d'una xarxa internacional sofisticada, va infectar els ordinadors de les víctimes.

Als damnificats els apareixia un missatge advertint-los que els seus ordinadors estaven infectats amb un virus i que s'havien de descarregar un antivirus, que tenia un cost de 129 dòlars.

El que no sabien era que els diners anaven destinats a l'encarregat d'infectar-los l'ordinador.

El jutge ha decretat el seu ingrés a presó.

 

ARXIVAT A:
PolicialEstats UnitsPolicia NacionalInterpol
Anar al contingut