Un dels tres pous no es podrà tornar a utilitzar perquè s'hi han abocat ferros
Un dels tres pous no es podrà tornar a utilitzar, perquè s'hi han abocat ferros

Detenen 3 pagesos per les destrosses a 3 pous de l'Alt Empordà per les protestes de l'abril

Se'ls acusa del sabotatge als pous que s'havien habilitat com a reforç per a aquest estiu

Redacció/ACNActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts tres pagesos gironins pels danys que es van ocasionar, amb la protesta del 2 d'abril, a tres pous de l'Alt Empordà.

Els arrestats són el coordinador d'Unió de Pagesos a les comarques gironines, Narcís Poch, i el membre de Revolta Pagesa Jordi Ginabreda, a més a més d'un altre manifestant.

Els Mossos han desplegat un dispositiu aquest dimarts per arrestar-los per un delicte de manifestació il·lícita, un altre de desordres públics, un altre per danys i un per robatori amb força. Els tres pagesos han passat a disposició judicial aquest mateix dimarts i han quedat en llibertat amb càrrecs. 
 

Manifestació... i sabotatge

La manifestació es va desenvolupar el 2 d'abril passat a la rotonda que dona accés a Castelló d'Empúries. Una cinquantena de tractors van ocupar la calçada i van tallar la circulació pels volts de quarts de nou del vespre, per després sopar i protestar contra la captació d'aigua que es fa de l'aqüífer de la Muga i que provoca que se salinitzi.

Inicialment, la convocatòria no va passar d'aquí, però l'endemà van aparèixer sabotejats tres pous que gestiona el Consorci d'Aigües de la Costa Brava. Un cop es va conèixer el sabotatge, el Consorci va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra. El cos policial va iniciar una investigació que ha acabat amb la detenció dels tres pagesos.

Els tres pous, que s'havien habilitat com a reforç per a aquest estiu, van quedar completament inutilitzats. Dos es poden reparar, però, amb tota probabilitat, no estaran a punt per a l'inici de la temporada turística.

Un tercer segurament no es podrà tornar a utilitzar mai més, perquè s'hi ha abocat ferro.

El cost del sabotatge es calcula al voltant dels 900.000 euros. 

Anar al contingut