La draga treballant a l'embassament de Flix. (Horitzontal)
La draga treballant a l'embassament de Flix. (Horitzontal)
Madrid

Destituïts el director general i la directora d'Enginyeria d'Acuamed, detinguts per suposat frau

Les oficines d'Acuamed a Flix, des d'on es dirigeix la descontaminació del pantà, també van ser escorcollades. Directius d'Acciona i de FCC, entre els detinguts per la possible adjudicació fraudulenta d'obres i contractes

RedaccióActualitzat

El director general i la directora d'Enginyeria de l'empresa pública Acuamed han estat destituïts per la possible adjudicació fraudulenta d'obres i contractes. Són dos dels 13 detinguts en el marc de l'"operació Frontino", entre els quals hi ha directius d'Acciona i de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC). Segons algunes fonts, el presumpte frau en la facturació de serveis podria superar els 25 milions d'euros. 

Aquest dilluns es van fer escorcolls a diferents oficines d'Acuamed i l'operació, dirigida per la Fiscalia Anticorrupció i el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, continua oberta. Aquest organisme públic es dedica a contractar, construir, adquirir i explotar les obres hidràuliques de les conques hidrogràfiques del Mediterrani.

 

La descontaminació de Flix, també investigada

Aquest dimarts s'ha sabut que una de les oficines d'Acuamed que es van escorcollar aquest dilluns va ser la de Flix, on l'empresa gestiona la descontaminació del pantà dels llots llençats durant dècades per la planta química de l'empresa Ercros. En l'escorcoll la Guàrdia Civil va reclamar documentació per investigar la suposada falsificació de certificacions, factures i liquidacions per inflar els pagaments. En aquestes oficines no es va detenir ningú.

Les feines de descontaminació es van adjudicar el 2008 a l'empresa FCC per 192 milions d'euros, el 70% dels quals eren procedents de fons europeus. Des de desembre del 2013 a novembre se n'han extret 690.000 metres cúbics de llots contaminats, i una part d'aquests llots han hagut de passar per processos especials de tractament. La descontaminació s'ha de culminar durant la primera meitat d'any.

 

 

Anar al contingut