Dos agents de la Guàrdia Civil en el desmantellament d'una plantació de marihuana a Segur de Calafell (ACN)
Dos agents de la Guàrdia Civil en el desmantellament d'una plantació de marihuana a Segur de Calafell (ACN)
Segur de Calafell

Desmantellada una nova plantació de marihuana en una casa ocupada a Calafell

La Guàrdia Civil i la Policia Local han intervingut 283 plantes i han detingut un home de 37 anys

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Calafell han desmantellat una plantació de marihuana amb 283 plantes de "cannabis sativa" a l'interior d'un habitatge unifamiliar, propietat d'una entitat bancària i ocupat il·legalment.

Un home de 37 anys i veí de Calafell ha estat detingut com a presumpte autor dels delictes de cultiu de droga, tràfic, usurpació d'habitatge i defraudació de fluid elèctric. El detingut serà posat en llibertat a disposició del Jutjat d'Instrucció número 5 del Vendrell després que la Guàrdia Civil li hagi pres declaració.

La investigació va començar quan la Guàrdia Civil, gràcies a la col·laboració ciutadana, va ser alertada d'un petit incendi al quadre general de la connexió al subministrament d'energia elèctrica d'un conjunt d'habitatges. Segons els tècnics de la companyia subministradora, el foc s'havia produït per una doble connexió realitzada de manera il·legal i amb un consum superior a 15 vegades al que és normal en habitatges de característiques semblants.

A partir d'aquí, es van iniciar les investigacions, que van constatar l'existència d'elements destinats al cultiu d'interior de plantes, diversos aparells d'aire condicionat i extractors d'aire, dels quals se'n desprenia una forta olor característica de la marihuana.

Amb el registre de l'habitatge, els agents van observar que tot l'immoble estava compartimentat en diferents estances per la producció industrial i rotacional de les plantes segons les seves fases de creixement, amb un complex entramat tecnològic de làmpades, transformadors, filtres, ventiladors i extractors, que han estat intervinguts.

El responsable del cultiu havia reservat un espai de 10 metres quadrats al passadís, on tenia un llit i una petita cuina provisional.

Aquest no és un cas aïllat al municipi

El 7 de juny van detenir un home de 43 anys per cultivar droga a l'interior d'una casa unifamiliar del nucli de Segur de Calafell. Durant l'operatiu, els agents van intervenir una plantació de 407 plantes de cànnabis, 200 grams d'haixix, 100 grams de marihuana i diverses eines per al cultiu. L'home no residia a l'habitatge i l'havia llogat per cultivar droga al seu interior.

 

Ramon Ferré, alcalde de Calafell, va reconèixer que la idiosincràsia de Calafell, amb nombroses urbanitzacions disperses, fa "molt fàcil" que es propaguin les cases destinades a acollir grans plantacions de marihuana, ja que la seva ubicació i la manca de relació entre els veïns converteix aquestes zones en un "lloc perfecte" per dur a terme aquesta activitat.

Diverses explosions per manipulació de productes químics

El passat 14 de maig, una explosió en un edifici de Segur de Calafell va deixar dos ferits greus. L'explosió va ser causada per una manipulació d'esprais o adobs en relació a les 100 plantes de marihuana que es van trobar a l'interior de l'habitatge.

Un més després, el 14 de juny, noves explosions per manipulació de productes químics a Segur de Calafell. Tot apunta que el propietari de l'habitatge estava manipulant productes químics, però no va resultar ferit. Dins de l'habitatge van localitzar una desena de plantes de marihuana.

 

Anar al contingut