Una cambrera desinfecta cadires en una terrassa de Barcelona (David Zorrakino / Europa Press)
Una cambrera desinfecta cadires en una terrassa de Barcelona (David Zorrakino / Europa Press)

Desescalada municipi a municipi: mapa i cercador de franges i fases des del 15 de juny

RedaccióActualitzat

Tres mesos després de l'inici de l'estat d'alarma, la majoria del país entra en fase 3 de la desescalada per la pandèmia del coronavirus. Aquest 15 de juny (dia 92 de l'estat d'alarma) toca un nou canvi de fases, el penúltim per a les regions sanitàries de Girona i la Catalunya Central, que se sumen a l'Alt Pirineu i Aran, les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona en l'últim graó del desconfinament.

En fase 2 només queden Lleida i Barcelona i regions metropolitanes, tot i que podrien canviar de fase abans del previst. Així queda ara el mapa de la desescalada per fases:

 

Amb l'arribada de la fase 3 a Girona i la Catalunya Central, la mobilitat entre regions sanitàries augmenta. Aquests dos territioris connecten tot el país i els habitants de les cinc regions sanitàries es podran moure per tot Catalunya, excepte Lleida i Barcelona.

Municipi a municipi, la desescalada deixa ja un país sense franges. Només 109 municipis mantenen les franges per a la gent gran i vulnerable (de 10 a 12 h i de 19 a 20 h). A la fase 2 es mantenen només aquestes franges. Els municipis que tenen menys de 10.000 habitants i una baixa densitat de població ni tan sols tenen aquestes limitacions.

 

Per municipis, només queden 308 en fase 2 dels 947 que hi ha a Catalunya.

 

La divisió per regions sanitàries ha deixat alguns municipis en dues regions. Aquesta és la llista completa:

ARXIVAT A:
Fases de la desescaladaCoronavirus Desescalada
Anar al contingut