Reunió de mediació entre CCOO, UGT i USOC i la Generalitat per desconvocar la vaga de funcionaris (ACN)

Desconvocada la vaga de funcionaris després d'un acord per al retorn de les extres

Segons fonts sindicals, l'acord és per tornar les pagues en un màxim de quatre anys, i no vuit, com estava previst inicialment

RedaccióActualitzat

Desconvocada la vaga de funcionaris de 24 hores convocada per al dimecres 12 de desembre, en què estaven cridats 250.000 treballadors, entre els quals hi ha professors, personal de l'Institut Català de la Salut o dels Ferrocarrils de la Generalitat.

Els sindicats CCOO, UGT i USOC han arribat finalment a un acord d'última hora amb el govern que inclou la garantia del retorn de les pagues extres del 2013 i el 2014 en un màxim de 4 anys, i no de 8, tal com s'oferia en un principi.

Segons fonts sindicals, el 2019 s'abonarà el 40% de la paga extra del 2013, mentre que el 60% restant es farà el 2020.

Pel que fa a la paga del 2014, si no es pot percebre sencera el 2021, els sindicats tenen la garantia que es cobrarà un 55% de l'import aquell any i el 45% restant, el 2022.

A més asseguren que el govern s'ha compromès a abonar el primer 10% de l'extra del 2013 en els dos primers mesos de 2019.

El pacte, al qual s'ha arribat després de diverses reunions de mediació maratonianes, també preveu reprendre negociacions a principis d'any per engegar mesures de flexibilitat i conciliació de la vida familiar i laboral.

La vaga d'aquest dimecres amenaçava de revifar el clima de protestes de l'última setmana de novembre, quan metges de primària i de la concertada, així com professors, investigadors, estudiants i bombers, van reclamar que es revertissin les retallades de la crisi.

UGT, CCOO i USOC no van participar en aquelles protestes.

Anar al contingut