Els sindicats consideren el calendari de vuit anys un "insult" als treballadors i treballadores públics

Els sindicats rebutgen el retorn en 8 anys de les pagues extres del 2013 i el 2014

Segons la Generalitat, el retorn d'aquestes pagues suposa uns 1.100 milions d'euros

RedaccióActualitzat

Nova topada entre els sindicats i la Generalitat pel retorn de les pagues extres del 2013 i el 2014. La conselleria ha portat a la taula de negociació un calendari a vuit anys vista que els sindicats rebutgen frontalment.

Tant és així, que pocs minuts després de començar han decidit aixecar-se de la reunió. Segons la Generalitat, el retorn d'aquestes pagues s'ha de fer de manera fraccionada perquè representa uns 1.100 milions d'euros.

Els sindicats, per la seva banda, ho consideren un "insult a les persones que garanteixen els serveis públics per la ciutadania de Catalunya". Diuen que els estranya aquesta mena de proposta i calendari, perquè la Generalitat sempre els havia dit que no podia comprometre els pressupostos dels pròxims anys.

Per part del govern han lamentat que els sindicats s'hagin aixecat de la taula de negociació. Asseguren que perquè el retorn d'aquests 1.100 milions d'euros sigui viable s'ha de fer amb aquest calendari.

Per la paga del 2013, se'n tornaria un 10% el 2019, un 20% el 2020, un 35% el 2021 i un 35% el 2022.

El retorn de la paga del 2014 es faria amb un 25% cada any del 2023 al 2026.

 

A banda del compromís de retornar les pagues extres en vuit anys, la proposta del govern inclou la recuperació de drets socials, com ara plans de pensions, productivitat i fons d'acció social.

Des de Comissions Obreres denuncien que el govern incompleix l'acord perquè un 10% de la paga es retorni aquest any. La Generalitat defensa que no és possible segons la regla de despesa que fixa el ministeri, que emana de la llei d'estabilitat pressupostària.

El mateix sindicat diu que s'aixequen de la taula negociadora fins que els facin una "proposta que no sigui insultant". No descarten cap mesura de pressió, que debatran i decidiran en assemblees.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut