Barcelona

Descoberts nous factors genètics que influeixen en el risc d'ictus

És l'estudi genètic sobre l'ictus més gran que s'ha fet fins ara

Actualitzat

Un estudi internacional amb participació d'investigadors de la Vall d'Hebron i de l'Hospital del Mar ha analitzat l'ADN de més de mig milió de persones de tot el món i s'han identificat 22 factors genètics relacionats amb la possibilitat de tenir un ictus. Fins ara, només se'n sabien quatre.

Això, segons Israel Fernández, investigador Institut Recerca Hospital Vall d'Hebron i coautor de l'estudi, ajudarà a millorar-ne la prevenció.

"El fet de tenir 22 nous factors de risc genètics ens obre la possibilitat de tenir en el futur nous potencials fàrmacs que puguin ser útils."

Es calcula que una de cada sis persones tindrà un ictus al llarg de la vida. És la segona causa de mortalitat i la principal causa de discapacitat en adults. I els factors genètics estan darrere d'entre un 30 i un 40 per cent dels casos.

"L'ictus està molt estudiat. El que es desconeixia molt són quins factors de risc genètics estaven associats amb l'ictus. I d'aquesta forma hi havia una part molt important del perquè una persona tenia un ictus que desconeixíem."

Notícia relacionada: Antiinflamatoris com l'ibuprofèn causen 100 infarts, arrítmies i ictus a Catalunya a l'any

Segons els investigadors, en cinc o deu anys ja poden estar desenvolupats nous fàrmacs. Fins i tot, gràcies a l'estudi, s'ha descobert que medicaments que ja existeixen per a altres malalties també podran ser útils per prevenir l'ictus.

Notícia relacionada: La detecció de les causes de l'ictus millorarà gràcies a un sistema creat a Vall d'Hebron

Fa poc dies es van donar a conèixer els resultats d'un altre estudi que relacionava els pics de contaminació amb l'augments del risc d'ictus

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut