Agents han acordonat aquest migdia l'edifici (CCMA)

Envien un paquet amb un ull d'animal aixafat a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid

Ambaixades i consolats a altres països europeus han rebut paquets semblants les últimes hores

Actualitzat

La policia espanyola ha hagut d'acordonar la zona que envolta l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid aquest migdia i desallotjar l'edifici, després d'haver rebut un paquet sospitós, similar als enviats a altres ambaixades a l'estranger, que contenia "un ull aixafat d'un animal", segons ha confirmat el Ministeri de l'Interior.

El paquet "ha donat negatiu en explosius" i no tenia franqueig espanyol. Interior l'ha relacionat de seguida amb els enviaments que s'han interceptat les últimes hores en altres ambaixades i seus consulars d'Ucraïna a diferents països d'Europa.

Fa dos dies, a l'ambaixada a Madrid es va detonar una carta bomba que va ferir lleument un empleat

Seria, doncs, la primera carta d'aquestes característiques i la setena si tenim en compte les que contenien material pirotècnic i que han arribat a diversos objectius a Madrid i Saragossa.

A més de l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid, els altres sobres s'han fet arribar al Ministeri de Defensa, la base aèria de Torrejón de Ardoz,  l'empresa d'armament Instalaza, de Saragossa, La Moncloa i l'ambaixada nord-americana.

La seguretat de l'ambaixada d'Ucraïna ha detectat aquest últim paquet passades les dues de la tarda d'aquest divendres i la Policia Nacional ha desallotjat l'edifici, per precaució, i ha avisat els tècnics del TEDAX.
 

Cartes amb parts d'animals

Espanya havia informat Brussel·les i la resta de països comunitaris d'aquestes sis cartes explosives i la seva possible vinculació amb el suport de la Unió Europea a Ucraïna.

Posteriorment, les ambaixades d'Ucraïna a Itàlia, a Holanda, a Polònia, a Croàcia, i a Hongria i alguns consolats han rebut durant les últimes hores paquets ensangonats que contenien parts del cos d'alguns animals, sobretot ulls.

El govern de Zelenski creu que tot plegat forma part d'una campanya de terror i intimidació.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, va declarar dijous que ni les cartes explosives ni cap altra activitat violenta canviaran el compromís "ferm i clar" d'Espanya de donar suport a Ucraïna enfront de l'ofensiva militar russa. Són declaracions que va fer des de la ciutat ucraïnesa d'Odessa.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut