Exterior de la discoteca Titus Carpa a Badalona
Exterior de la discoteca Titus Carpa a Badalona (Google Maps)

Denuncia racisme en una discoteca de Badalona: no la van deixar entrar pel "to de pell"

El director de la discoteca Titus nega que el seu personal hagi tingut un comportament racista

RedaccióActualitzat

"Quan baixis dos tons de pell et deixarem entrar". Amb aquestes paraules van negar l'entrada a una noia a la discoteca Titus de Badalona.

L'actriu Àgata Roca ha denunciat aquest cas de racisme a les xarxes socials. La víctima és la seva neboda, que anava amb dues amigues.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Agata Roca (@gataroca)

 

En aquesta publicació, Roca explica que un dels porters del local va negar l'entrada a la seva familiar, nascuda a Madagascar i que anava acompanyada per dues amigues, amb aquesta frase: "Quan baixis dos tons de pell et deixarem entrar".

Les amigues, explica l'actriu, hi van poder entrar, però quan van veure que la seva amiga es quedava fora van sortir.


Ressò mediàtic

El cas ha tingut un gran ressò a les xarxes socials. Els Mossos d'Esquadra s'han posat en contacte amb l'actriu, també per Instagram, i li han aconsellat presentar una denúncia davant el cos per aquestes "conductes intolerables".

La família assegura que està superada pel ressò del que ha passat.


Titus ho nega

El responsable de la discoteca, Ramon Fonollà, ha posat en dubte la veracitat del relat de la noia.

En declaracions al programa "El Suplement" de Catalunya Ràdio, Fonollà ha criticat que la família els hagi denunciat a les xarxes socials abans de posar-se en contacte amb ells.


El director de Titus també ha posat a la seva disposició la gravació de les càmeres de seguretat per esclarir què va passar.

 

Més denúncies els últims anys

SOS Racisme denuncia un augment dels casos de racisme a l'accés a l'oci nocturn a Catalunya en els últims anys. La coordinadora del servei d'atenció i denúncia de SOS Racisme, Alícia Rodríguez, ha explicat a "El Suplement" que amb l'augment de visibilitat d'aquests casos a les xarxes s'ha passat del 4% al 2015 al 16% al 2019.

"Les situacions de racisme en locals nocturns no són casos aïllats"

Alícia Rodríguez ha valorat la predisposició de Titus a posar a disposició les imatges de les càmeres de seguretat. Diu que és una resposta molt poc freqüent.

Des de SOS Racisme recorden que en casos com aquest és important avisar la policia perquè obri un atestat i també tenir testimonis o gravar imatges per tenir constància dels fets. També recomanen demanar el full de reclamacions.

''Entenc que els joves quan van de festa no tenen ganes de trucar a la policia, però hem de  visibilitzar aquestes situacions, perquè si no es veuen no es denuncien, i si no es denuncien no es poden erradicar''

ARXIVAT A:
Racisme
Anar al contingut