Fins a 18 dones van haver de passar un examen ginecològic sense el seu consentiment
Fins a 18 dones van haver de passar un examen ginecològic sense el seu consentiment (Europapress/Eduardo Parra)

Demanen presó per als agents que van ordenar fer exàmens vaginals a l'aeroport de Qatar

Els agents van ordenar fer vexacions a 18 dones per localitzar la mare d'un nadó abandonat

RedaccióActualitzat

Fa uns dies, Qatar va haver de demanar disculpes per haver vexat unes dones buscant qui podria ser la mare d'un nadó que va aparèixer a l'aeroport de Doha. Per aquests fets, el fiscal públic de Qatar ha presentat càrrecs penals contra els treballadors de l'aeroport que van ordenar fer exàmens vaginals a diverses dones i que s'enfronten a 3 anys de presó.

D'altra banda, la Fiscalia ha comunicat que han localitzat la mare del nadó, a qui li poden caure fins a 15 anys de presó.

Els fets van passar quan el vol de Qatar Airways QR 908 que anava cap a Sydney estava a punt d'enlairar-se, amb tots els passatgers a bord. Llavors uns treballadors de l'aeroport van demanar a les dones adultes (13 australianes i 5 d'altres nacionalitats) que desembarquessin sense més explicacions. A la pista els esperava una ambulància, on van ser sotmeses a una exploració vaginal amb l'objectiu de localitzar la mare d'un nadó que havien trobat en una paperera de l'aeroport.

Fins que totes no van ser explorades, no van poder retornar a l'avió, que va sortir amb 3 hores de retard. A la seva arribada a Sydney, moltes dones van voler denunciar els fets, que van qualificar "d'humiliants".

Després que el govern australià demanés responsabilitats del que va passar i considerés la situació "greument inquietant" i "grollera", Qatar va demanar disculpes el passat 28 d'octubre.

Ara, la mateixa fiscalia qatariana ha presentat càrrecs contra els agents de policia, que van actuar unilateralment i que s'enfronten a sancions d'un màxim de 3 anys. El Ministeri Públic de Qatar no va explicar quins delictes concrets s'havien comès i quants agents de policia havien estat acusats, ni va detallar les sancions a què s'enfrontaven.

La Fiscalia també va comunicar que s'havia localitzat la mare del menor, que ha abandonat el país, i a qui se l'acusa d'intent d'assassinat amb una pena màxima de 15 anys per haver deixat intencionadament el seu fill a la paperera d'un lavabo de l'aeroport.

La Fiscalia va afirmar que el delicte d'"intentar matar una nena immediatament després del seu naixement, i en les circumstàncies en què va ser trobada, és un dels delictes més atroços i més contraris als valors humans, a més de ser sancionat pel Codi Penal de Qatar amb una pena màxima de 15 anys".

Qatar va afirmar, també, haver localitzat el pare de la nena després d'una prova d'ADN. Segons la Fiscalia de Qatar, la mare del nadó abandonat va enviar un missatge al pare dient-li que acabava de parir i que abandonava la filla i marxava del país. De moment, no està clar a quines acusacions s'enfronta el pare del nadó.

De moment, la menor està en mans de les autoritats de Qatar, que en tenen la custòdia de forma provisional.

 

ARXIVAT A:
Pròxim Orient
Anar al contingut