Payton Gendron, amb la granota taronja, el febrer del 2023, amb manilles i escortat per un policia
Gendron, que tenia 18 anys en el moment de l'atac, ja compleix cadena perpètua (Reuters)
Washington

Demanaran pena de mort per al supremacista del tiroteig a Buffalo, condemnat a cadena perpètua

Payton Gendron va matar 10 persones afroamericanes en un tiroteig a Buffalo, a Nova York, i ho va intentar retransmetre en directe a Twitch

La Fiscalia nord-americana demanarà la pena de mort per al jove supremacista blanc que va matar a trets deu persones negres en un supermercat de la ciutat de Buffalo, a l'estat de Nova York, el 2022. Així ho ha anunciat aquest divendres.

Payton Gendron, que tenia 18 anys en el moment del tiroteig, ja compleix una condemna de cadena perpètua sense possibilitat de llibertat condicional després que es va declarar culpable d'assassinat i terrorisme domèstic motivat per l'odi, ara fa un any.

Abans d'aquesta condemna, a través dels seus advocats, Gendron havia promès declarar-se culpable si els fiscals acceptaven no demanar la pena de mort, que, de fet, no és vigent a l'estat de Nova York. Ara bé, el Departament de Justícia --de què depenen els fiscals-- podia sol·licitar-la en una causa separada de delictes d'odi federal. I això és el que farà.

Segons han subratllat aquest divendres, consideren que el jove va cometre el tiroteig per la seva "animadversió cap a les persones negres" i que va triar el supermercat perquè es trobava en un barri amb majoria de població afroamericana.

A més de matar deu persones, Payton Gendron en va ferir tres més. Del total de víctimes, onze eren afroamericanes. Va intentar retransmetre l'atac en directe per Twitch.

Segons va concloure la investigació policial, s'havia inspirat en altres assassinats racistes massius.

ARXIVAT A:
Estats UnitsRacismePena de mort
Anar al contingut