Dels falsos lloguers de temporada als pisos pensió: les trampes que vol aturar el nou decret

Coneixem el cas de la Gisela, que paga 450 euros per una habitació en un pis sense menjador, i el del Cristian i la Gisela, a qui volien imposar un lloguer de temporada

El lloguer de temporada i el d'habitacions tenen una nova regulació específica per resoldre les escletxes que hi havia en la llei de l'habitatge.

D'aquesta manera, el govern pretén posar fi a situacions abusives, en què alguns propietaris han esquivat la normativa de regulació de lloguers.

És el que ha viscut en primera persona la Gisela Bermúdez, que reconeix que viu "en un pis que sembla una pensió", perquè les habitacions estan numerades, no hi ha menjador (que s'ha reconvertit en habitacions) i només té dret a fer servir la cuina.

Ella paga 450 euros, que multiplicats per les quatre habitacions donen uns 1.600 euros, 1.000 més dels que el propietari podria cobrar amb un lloguer permanent.

L'altre cas és el que viuen el Cristian Ponce i la Gisela Doñate, que han patit de primera mà el suflé dels lloguers de temporada.

A ells els volien inflar el preu 300 euros fent-los passar cap a aquesta modalitat de contracte, un cas que va acabar en mans del Sindicat de Llogateres i que ha acabat amb la propietat fent marxa enrere.

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut