Madrid

De la Vega, partidària de replantejar la figura del segrest de publicacions perquè està "ancorada" en el passat

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, considera que la figura del segrest de publicacions està obsoleta i s'hauria de revisar. Aquesta és la valoració que ha fet De la Vega sobre la decisió del jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo de retirar de la venda l'últim número de la revista "El Jueves", en considerar que denigrava la figura de la monarquia. Sobre la situació a la Comunitat Foral de Navarra, De la Vega s'ha mostrat partidària d'un acord de governabilitat.

Actualitzat
El govern espanyol ni dóna suport ni està en contra de la decisió judicial de segrestar l'últim número d'"El Jueves", però considera positiu que s'hagi obert una reflexió entorn de la figura del segrest de publicacions.

En declaracions posteriors a la seva intervenció en el Fòrum Nova Economia, la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha afirmat, sobre l'existència de la figura del segrest de publicacions que caldria fer-ne un replantejament, perquè "la seva procedència i eficàcia estan en qüestió". Està "ancorada" en el passat, ha afegit.

La vicepresidenta ha fet una defensa de la llibertat d'expressió, que considera part de la columna vertebral de la democràcia, i s'ha mostrat contrària a posar límits als drets fonamentals, i encara menys a la llibertat d'expressió. Per De la Vega, però, aquest dret ha de ser compatible amb els drets a l'honor, la intimitat, la pròpia imatge i les institucions democràtiques.

Tot i això, la vicepresidenta ha recordat que la decisió de segrestar "El Jueves" va ser del fiscal general de l'Estat, que actua "amb absoluta independència de criteri", una autonomia, sobre la qual, ha afirmat, existeix un prejudici.

El millor acord per a Navarra

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, també s'ha referit a la situació política creada a Navarra després de les eleccions autonòmiques per afirmar que no creu que s'hagin de repetir els comicis.

De la Vega s'ha mostrat confiada en un acord de governabilitat entre el Partit Socialista de Navarra i UPN, i ha recordat que les direccions de tots dos partits s'han de reunir aquesta setmana. A més, ha assegurat que els socialistes navarresos buscaran el "millor acord".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut