De fer el seu primer vol indoor amb 4 anys a competir internacionalment amb 7

Quan tenia 4 anys, quan ho permet la llei, la Chloe va fer el seu primer vol indoor en un túnel del vent

RedaccióActualitzat

Amb només 7 anys, la Chloe Dony acaba de participar als Wind Games Junior, que s'han fet a Castelló d'Empúries i per als quals fa més d'un any que s'entrena.

Quan tenia 4 anys, quan ho permet la llei, la Chloe va fer el seu primer vol indoor en un túnel del vent. 

El seu pare, Alain Dony, és instructor de paracaigudisme i qui l'ha introduït en aquest món. La primera experiència no va ser gaire positiva, però, com ella mateixa explica, ara li encanta:

"Sempre plorava molt i després vaig dir ho vull fer, ho vull fer i des d'aquí m'encanta, m'encanta, m'encanta"

La Chloe Dony acaba de participar als Wind Games Junior

Ara fa un any, la Chloe va demanar al seu pare competir als Wind Games Junior 2020 i l'Alain va veure que calia un instructor:

"Ràpidament vam veure que no escoltava el seu pare i vam buscar un instructor, Dani Gallego, que és campió del món, que es va fer càrrec d'ella i la va millorar molt ràpid"

 

Als Wind Games 2020, hi han participat 180 atletes de 30 països. Sydney Kennet, de 13 anys, va aconseguir l'or a la categoria de Junior Freestyle en què ha debutat la Chloe, que era la més jove i ha quedat l'última classificada. Però, per ara, només vol disfrutar. 

 

Si en un futur vol seguir competint s'haurà d'entrenar a nivell físic i mental. Ara, ella té poc pes i poca força, però, quan guanyi força, podrà fer més figures.

 

Disciplina en augment

El túnel de vent recrea l'experiència de volar i la caiguda lliure. Gràcies a unes turbines d'alta potència, es genera un flux continu d'aire vertical regulable.

Justament aquests dies es fa, a Castelló, la primera renió mundial de paracaigudisme outdoor i indoor. El creixement exponencial de túnels del vent, aquest últim any se n'han obert 21 a tot el món, no es veu com una competència directa per als centres de paracaigudisme.

Juli Sargatal, de Skydive Empuriabrava, destaca l'interés per l'esport aeri:

"Atreuen una altra gran quantitat de públic que el paracaigudisme no seria capaç d'atreure directament i això et dona un segment de gent que té cert interès en un esport aeri i és relativament més fàcil de captar" 

 

Des del sector s'impulsa la candidatura de vol indoor com a disciplina olímpica per a Los Angeles 2028 després que s'hagi desestimat per als de París 24.

ARXIVAT A:
Esports
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut