Grifols es desploma un 34,93% a Borsa després de presentar uns comptes sense auditar (EFE/Vega Alonso)

Daltabaix de Grifols a la borsa, que té la caiguda més gran de la seva història

El fons d'inversió Gotham City Research, que va acusar la farmacèutica de manipular els comptes, es mofa de la patacada a la xarxa

RedaccióActualitzat

La farmacèutica catalana Grifols ha tornat a viure un dia negre a la borsa, amb una caiguda del 35%, la més gran de la seva història als mercats.

El dia que la companyia ha presentat els resultats de l'any passat, on ha tingut uns beneficis un 71% més baixos que els de l'any anterior a causa dels costos de reestructuració de l'empresa, que arrossega un deute de 9.000 milions d'euros.

Els problemes han continuat quan Grifols ha admès que els comptes no tenien el vistiplau de l'auditor, una conformitat que arribarà el 8 de març. Tot això, ha fet créixer la desconfiança en el valor, tocat des de l'informe del fons Gotham, que acusava la farmacèutica de manipular els seus comptes
 

Perd la meitat del seu valor en borsa des de principi d'any

El 9 de gener, la patacada de Grifols va ser del 25,9%. En aquell moment, el fons Gotham City Research deia que havia descobert diverses irregularitats en els comptes de la companyia.

Arran d'aquestes acusacions, la Comissió Nacional del Mercat de Valors va obrir una investigació sobre els números de la farmacèutica sense que fins ara se'n coneguin els resultats.

En la jornada d'aquest dijous, l'acció de Grifols ja patia a primera hora pels seus mals resultats. Tot seguit ha celebrat una conferència amb analistes en què alguns dubtes sobre la gestió de la companyia no han quedat resolts.

La seu corporativa de Grifols, situada a Sant Cugat del Vallès
La seu corporativa de Grifols, situada a Sant Cugat del Vallès

La relació de la farmacèutica amb un dels accionistes, Scranton, una societat participada per la família Grífols, ha continuat generant interrogants en ser una estructura financera complexa.

Recordem que el 2018 Grifols va vendre a Scranton dues filials, a les quals manté en el seu balanç perquè hi té una opció de compra. I els beneficis d'aquestes empreses els comptabilitza Grífols en els seus resultats.

A partir d'aquí, el valor s'ha desplomat a la borsa fins al 35% del tancament de la sessió, una tendència que seguia al Nasdaq nord-americà, on també cotitza el valor.

Els 7,58 euros en què ha tancat avui són els nivells més baixos des del març del 2012, ara fa just dotze anys. I és que des de principi d'any, la farmacèutica ha perdut la meitat del seu valor a borsa

 

Gotham se'n riu a les xarxes socials

Davant el daltabaix de la companyia a Borsa, el fons d'inversió Gotham ha reaccionat a la xarxa social X rient-se de la farmacèutica amb un seguit de gifs. En el primer utilitza el de El Risitas, que fa pocs dies també feia servir Elon Musk:

I després, ha llençat el següent missatge a Grifols: "Som innocents i els de Gotham uns estafadors... per això destituïm el nostre CEO":

 

 
ARXIVAT A:
Borsa Empresa
Anar al contingut