Sant Adrià de Besòs

Crida urgent per salvar la Mina

Sant Adrià de Besòs demana la implicació de totes les administracions per resoldre els problemes del barri

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs se sent incapaç de continuar gestionant com fins ara la realitat del barri de la Mina, i ha aprovat una moció que demana ajuda i suport econòmic a la resta d'administracions, concretament, a la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i el govern espanyol.

La moció demana que es reconegui l'especificitat de la Mina i reclama solucions en matèria econòmica, salut pública, educació i augment de presència policial al barri.

Entre els diversos fronts que té oberts històricament el barri hi ha la droga. La sala de venopunció de la Mina ha tocat sostre i ja té més usuaris que totes les de Barcelona juntes. Els toxicòmans s'injecten més de 300 dosis cada dia. El barri reclama més agents per lluitar contra el tràfic de drogues. 

♦ Tensió al barri de la Mina per l'ocupació sense precedents de 39 pisos socials

A la Mina, a més, la precarietat de les famílies és la norma i no l'excepció. També hi ha obert el conflicte del bloc de pisos Venus. Fa gairebé 20 anys que les administracions projecten el seu enderroc, fins ara impossible per la falta d'acord amb els veïns per les condicions del reallotjament. 

El Consorci de la Mina ha invertit 230 milions d'euros en la transformació social i urbanística del barri. Entre els vells blocs, s'han aixecat edificis nous, alguns amb pàrquing, zona comunitària i piscina. Alguns dels seus veïns denuncien que van pagar 360.000 euros pel seu pis convençuts que el barri canviaria.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut