La Interpol ha fet una crida als 195 estats membres d'aquesta organització policial internacional

Crida per identificar el cos d'un nen enfonsat l'any passat al Danubi amb una llosa de pedra

La Interpol ha enviat un avís als 195 països membres per saber qui era i com va morir

RedaccióActualitzat

La policia alemanya i la Interpol (l'Organització Internacional de Policia Criminal) demanen la col·laboració ciutadana per identificar el cos d'un nen trobat al Danubi, enfonsat amb una llosa de pedra.

Per aquest motiu, la Interpol ha emès un "avís negre", que és com es coneixen les alertes internacionals per recollir informació sobre cossos no identificats als 195 països membres.

Avís negre amb informació sobre el cos d'un nen localitzat al Danubi (Interpol)

"A través d'aquest avís negre, la Interpol demana a la comunitat policial mundial que contrasti les bases de dades i consulti casos oberts o no resolts", ha explicat Jürgen Stock, secretari general de la Interpol.

L'abast internacional de la investigació té l'origen en els indicis que el nen hauria passat un temps fora d'Alemanya.


Embolicat amb paper d'alumini

El cos de la criatura, que es calcula que tenia uns 5 o 6 anys, va aparèixer al riu, a prop de la localitat alemanya de Grossmehring, a tocar de la ciutat bavaresa d'Ingolstadt, el 19 de maig de 2022.

Estava embolicat en paper d'alumini, segons ha informat la Interpol en un comunicat emès aquest dimarts, i no se sap quant de temps feia que era sota l'aigua.

També s'ha explicat que feia uns 110 centímetres, pesava uns 15 quilos, tenia els cabells castanys i el grup sanguini zero.

Cartell de la policia criminal de la localitat bavaresa d'Ingolstadt (Interpol)

"Algú, en algun lloc, sap alguna cosa sobre aquest nen, per la qual cosa és igualment important fer públics determinats detalls", ha remarcat Stock. "Tant si va ser víctima del tràfic de persones com de segrest o violència, estem decidits a mobilitzar totes les capacitats de la Interpol per identificar-lo i ajudar els investigadors a posar llum sobre la seva mort", ha afegit.


I-Familia, base de dades sobre persones desaparegudes

Des de l'any 2021, la Interpol posa a disposició dels investigadors policials una base de dades anomenada I-Familia, per ajudar a identificar cossos mitjançant la comparació de mostres d'ADN.

A més, al maig va posar en marxa el programa Identify Me, en el marc del qual s'ha fet la crida per identificar aquest nen trobat al Danubi.


Recompensa de 15.000 euros

La policia criminal d'Ingolstadt també ha fet una crida, en la qual explica que hi ha una recompensa de 15.000 euros per a qui aporti "informació que condueixi a la resolució del cas".

Qualsevol persona que pensi que pot tenir informació pot adreçar-se a qualsevol comissaria de policia.

 

ARXIVAT A:
PolicialInterpol
Anar al contingut