Catalunya migdia

Creixen les multes a grans propietaris que no ofereixen lloguer social: 276 en cinc mesos

Entre gener i maig d'aquest any, el govern ha imposat gairebé el doble de sancions que en tot el 2023, segons ha avançat "El matí de Catalunya Ràdio"

La llei d'emergència habitacional obliga els grans tenidors d'habitatge a oferir un lloguer social a les famílies en risc d'exclusió residencial abans d'iniciar el procediment de desnonament, però alguns s'ho salten.

Aquest any, el govern --a través de l'Agència Catalana de Consum-- ja ha posat 276 sancions per aquest motiu. Una xifra que gairebé duplica les 145 de tot l'any passat.

El director de l'Agència Catalana de Consum, Albert Melià, explica que la detecció d'aquesta infracció va 'in crescendo' i que des de l'any passat està en marxa un programa que compta amb una vintena de professionals per controlar-la. 

"Aquest any anem a velocitat de creuer. Estem resolent molts expedients que es van iniciar l'any passat i, per tant, el nombre dels que resoldrem serà molt més alt"

Des de l'any 2020 s'han imposat un total de 499 sancions a prop d'un centenar de grans tenidors. Multes que sumen un import de gairebé 13 milions d'euros. Es considera que han comès una infracció greu contra els drets dels consumidors, castigada amb multes de fins a 30.000 euros per cada cas. Els propietaris sancionats, però, poden recórrer les multes primer administrativament i després judicialment, i moltes es troben ara en aquests processos.

Desenes d'activistes van intentar aturar el desnonament de dos pisos al Raval el febrer passat (3cat)

Les multes són el resultat dels 1.297 expedients que l'Agència Catalana de Consum ha tramitat per aquest incompliment des de l'any 2020. La meitat d'aquests expedients els acumulen dos grans tenidors: Divarian Propiedad -455 expedients- i Promontoria Coliseum Real Estate -299 expedients-.

 

ARXIVAT A:
Habitatge
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut