La secretària general del PP i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, aquest dijous al Congrés
La secretària general del PP i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, aquest dijous al Congrés

Cospedal desmenteix els rumors sobre un adeu de Rajoy: "No dimitirà"

Actualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no dimitirà. Ho ha assegurat la número dos del partit i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, al Congrés dels Diputats, en un moment en què la moció de censura presentada per Pedro Sánchez té moltes possibilitats de prosperar.

L'absència de Rajoy al debat sobre la moció de censura aquest dijous a la tarda ha disparat els rumors sobre si s'estaria plantejant la dimissió. Per Cospedal, aquests rumors busquen "tapar la vergonya" dels que han provocat la situació actual, amb un hipotètic executiu de Pedro Sánchez que no se sap "en quins pactes es fonamenta" ni quin programa de govern té.

A més, Cospedal ha assegurat que la moció de censura "no augura res de bo per a Espanya" i ha desmentit que aquesta hipotètica dimissió de Rajoy pugui possibilitar un nou executiu del PP:

"L'aritmètica que avui tenim al Congrés dels Diputats impedeix que, encara que Mariano Rajoy dimitís, governés el Partit Popular."

Cospedal ha destacat que "el PP ha governat Espanya en els anys més durs de la democràcia" i ha retret al PSOE que els va deixar un país "destrossat, amb els serveis públics al límit de la fallida".

"Creiem que el govern que surti d'aquesta moció és un govern que no respon a l'interès dels espanyols, només respon a interessos personals i partidistes. No estem parlant dels interessos d'Espanya, estem parlant d'un govern que no hem sentit com funcionarà perquè el candidat no ha explicat ni un sol punt del seu programa"

"No ha fet res de dolent"

Uns minuts abans, fonts de la Moncloa, havien assegurat que Rajoy no dimiteix "perquè no ha fet res dolent", sinó que l'únic que ha fet "és treure Espanya de la ruïna".

Segons aquestes fonts, l'únic objectiu de la moció de censura és "fer fora el PP del govern" i que Sánchez, "que mai ha guanyat unes eleccions", sigui president del govern espanyol.

 

ARXIVAT A:
Moció de censuraMariano Rajoy
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut