Kim Jong-un durant la inauguració d'una connexió ferroviària, sense perdre el bon humor (Reuters)
Kim Jong-un durant la inauguració d'una connexió ferroviària, sense perdre el bon humor (Reuters)
Pyongyang/Washington

Corea del Nord manté obert el diàleg encara que Trump hagi suspès la cimera

Pyongyang ha ensenyat les imatges que mostrarien la destrucció d'unes instal·lacions nuclears

RedaccióActualitzat

Corea del Nord manté la disposició al diàleg amb els Estats Units, tot i la suspensió de la trobada entre Donald Trump i Kim Jong-un del 12 de juny a Singapur, una cancel·lació que ha decidit aquest dijous el president nord-americà. Trump ho va justificar per la ràbia i l'hostilitat que havia percebut a Pyongyang. No va tancar, però, la porta a fer la històrica reunió més endavant. Això sí, va parlar de fracàs sonat i va avisar Corea del Nord que eviti qualsevol nova provocació.

En aquest context, el règim nord-coreà s'ha refermat aquesta matinada en el compromís d'obrir una nova etapa, exemplificat amb el desmantellament, aquest dijous, del centre on es feien les seves proves atòmiques.

 

 

El viceministre d'Afers Exteriors nord-coreà, Kim Kye-gwan, ha assegurat que el seu país està disposat a mantenir converses amb Trump i a resoldre les diferències entre tots dos països.

"Expressem la nostra voluntat d'asseure'ns cara a cara amb els Estats Units i resoldre els problemes en qualsevol moment i de qualsevol manera. El nostre compromís per fer un esforç pel bé de la pau i l'estabilitat al món i a la península de Corea no ha canviat i mantenim la nostra ment oberta per donar temps i una oportunitat als Estats Units."

El viceministre també ha dit que la decisió dels Estats Units de cancel·lar les converses de manera unilateral demostra l'alt grau d'hostilitat entre els dos països i la necessitat urgent, per tant, de fer una reunió entre els dos líders.

ARXIVAT A:
Corea del NordTrump Estats Units
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut