Els acusats Francisco Granados, José Manuel Rodríguez Talamino i José Manuel Caro, aquest dimecres a l'Audiència Nacional (EFE)
Els acusats Francisco Granados, José Manuel Rodríguez Talamino i José Manuel Caro, aquest dimecres a l'Audiència Nacional (EFE)
Madrid

Granados nega la xivatada que l'hauria alertat que l'investigaven pel cas Púnica

L'exconseller i exdirigent del PP de Madrid Francisco Granados ha negat que el guàrdia civil Rodríguez Talamino l'avisés que l'estaven investigant

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres ha començat a l'Audiència Nacional el judici sobre la primera peça del cas Púnica que investiga la trama de corrupció al voltant de l'exconseller de Madrid Francisco Granados.

En aquesta primera peça s'acusa el guàrdia civil José Manuel Rodríguez Talamino i l'assessor i exguàrdia civil José Luis Caro d'haver alertat Granados que l'estava investigant la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil.

Això hauria passat el setembre del 2014 durant les festes de Valdemoro, la ciutat de la qual Granados va ser alcalde entre el 1999 i el 2003. En el judici, Granados ha negat la xivatada:

"Aquest senyor no em diu res que hi hagi una investigació oberta contra mi ni contra ningú."

Granados: "Em va fer un comentari que no em va agradar"

Sí que ha admès, però, que Rodríguez Talamino, que treballava a l'UCO, li hauria dit que "hi havia companys seus" treballant a Valdemoro, i que aquest simple comentari el va posar en alerta.

Després n'hauria parlat amb l'altre acusat, José Luis Caro, que no l'hi hauria confirmat ni desmentit. En el judici s'ha sentit una conversa telefònica entre Granados i David Marjaliza, acusat de ser l'enllaç de la trama, en què el primer li deia al segon:

"Ahir a la nit em va fer un comentari que no em va agradar un que és a l'UCO. No et va mencionar però va dir que estava a la teva porta fent coses."

La fiscalia demana tres anys de presó per a cadascun dels acusats pels delictes de revelació de secrets i aprofitament de la revelació, perquè considera que a partir d'aquell moment la investigació es va "obstaculitzar i entorpir greument".

 

Notícia relacionada: Púnica, Gürtel, Pokémon, Taula, Lezo... Com s'escullen aquests noms?

Anar al contingut