Els diners es poden destinar a comprar llibres, papereria i altres articles similars (ACN/Marta Vidal/Maria Pratdesaba)

Els nous xecs escolars també seran per a l'ESO i es podran cedir als centres

Els alumnes de primària i secundària rebran 70 euros dividits en dos vals de 35 per destinar a la compra de material escolar

Redacció/ACNActualitzat

El val escolar abaixa la dotació, s'amplia a més alumnes per cobrir també l'etapa de secundària i introdueix canvis en la gestió. La consellera d'Educació, Anna Simó, ha anunciat que el curs 2024-25 s'assignaran 70 euros dividits en dos vals de 35 euros a tots els alumnes d'entre primer de primària i quart d'ESO dels centres públics i concertats.

Simó també ha destacat que, com a novetat, les famílies que ho vulguin podran cedir els vals als centres educatius perquè ells gestionin la compra del material. A canvi, se'ls reduiran les quotes en aquest apartat, un aspecte que moltes famílies havien demanat i que havia generat controvèrsia. 

En el curs actual, el 2023-24, els xecs es van restringir a la primària i eren d'un import més alt, de 100 euros, repartits en dos vals de 50. S'estima que el curs vinent uns 800.000 alumnes es beneficiaran d'aquesta mesura, uns 300.000 més respecte del mig milió d'infants que havien rebut l'ajuda fins ara.

Igual que el curs passat, els diners es poden destinar a l'adquisició de llibres, diccionaris, papereria, material d'escriptura, calculadores, motxilles o jocs educatius. Aquesta ajuda és universal, és a dir, que la rep tothom al marge de la renda de cada llar. 

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaEducació
Anar al contingut