Aquest dimarts, els termòmetres registren temperatures d'entre 34 i 36 graus, segons l'illa

Classes suspeses a les Canàries per la calor, que ha provocat desmais en algunes escoles

Els centres educatius tancaran a partir de demà i fins dilluns, davant l'alerta que les temperatures continuaran pujant els pròxims dies

Virgínia Arqué Nueno

La Conselleria d'Educació de les Canàries ha suspès les classes a tots els centres educatius no universitaris de les illes, des d'aquest dimecres fins divendres, per les altes temperatures que s'estan registrant a l'arxipèlag. Com que dijous és festiu, l'alumnat tindrà cinc dies de festa a partir d'aquest dimecres.

Les universitats han de decidir si s'afegeixen o no a aquesta mesura i suspenen també les classes pel que queda de setmana lectiva.

El conseller d'Educació, Poli Suárez, ha justificat la mesura "per responsabilitat", després que s'hagi informat de casos de desmais i cops de calor en diversos centres educatius de les illes, on aquest dimarts s'estan registrant temperatures màximes d'entre 34 i 36 graus.

"La situació en moltes escoles ja és insostenible."

A més, molts centres, sindicats i AFAs han denunciat el mal estat de les instal·lacions, que no hi ha ventiladors a les aules ni ombra als patis, i que el professorat ha de refrescar contínuament l'alumnat o no deixar-los sortir a l'exterior a l'hora d'esbarjo per mantenir-los hidratats i evitar mals majors.

Poli Suárez també ha explicat la intenció del seu departament d'elaborar un protocol d'actuació als centres educatius davant casos de temperatures extremes, que hauria d'estar enllestit en qüestió de dies o setmanes.

La mesura s'ha pres davant l'alerta emesa per l'Agència Estatal de Meteorologia que les temperatures continuaran pujant els pròxims dies.

La Conselleria d'Educació ha decidit tancar les escoles a partir de demà i pel que queda de setmana lectiva (CCMA)

L'incendi de Tenerife de l'agost segueix actiu

També s'ha tingut en compte l'alerta màxima per risc d'incendis vigent a l'arxipèlag. A Tenerife, per exemple, continua actiu l'incendi forestal que va començar el passat mes d'agost i que es va reactivar fa una setmana amb focus en diversos municipis, i que va obligar a evacuar més de 3.000 persones.

 

 

 

ARXIVAT A:
Educació Crisi climàticaOnada de calorLes Canàries
Anar al contingut