Chris Martin en un moment del concert de Coldplay a Barcelona
Coldplay farà quatre concerts a Barcelona, amb 55.000 persones cadascun (ACN/Jordi Borràs)

Chris Martin flipa amb una castellera al concert de Coldplay: "És el millor que he vist"

El primer dels quatre concerts de Coldplay a Barcelona ha deixat una pila d'anècdotes, com la cançó que Chris Martin ha dedicat a la mare malalta d'una fan que li havia demanat per Twitter

Paula Florit GomilaActualitzat

El primer dels quatre concerts de Coldplay a Barcelona va tenir algunes interrupcions inesperades per al públic que el gaudia entregat. Entre elles, una de les fans de la banda, que el seguia emocionada enfilada a les espatlles del seu acompanyant, com faria una castellera en un pilar.

En un moment del xou, quan arrencaven la cançó "Yellow", Chris Martin va deixar-la de cantar. "Espereu, és el millor que he vist mai. Com t'aguantes sobre un altre? No ho entenc. Mireu aquesta noia fantàstica. És el millor que he vist en un concert. És guai, és realment increïble", va dir el líder de Coldplay.

La noia, que es veia projectada sobre les pantalles enormes de l'escenari, va trigar una mica a adonar-se que era el centre d'atenció de 55.000 persones. Amb llàgrimes als ulls, va saludar el públic que, de seguida, llavors sí, va poder entonar "Yellow".

Aquest és el moment, que han recollit usuaris de Twitter:

Veient la reacció de Martin amb el petit pilar del concert, els castellers de Londres l'han convidat en un tuit a veure'ls actuar a la capital britànica:

Aquest dijous, la noia ha parlat de l'experiència al programa "La tarda de Catalunya Ràdio". Es diu Ainhoa Jurado i Mateo, i es fa creus que fos una de les protagonistes del concert: "Encara ho estic assimilant", ha explicat.

Res del que va passar no ho portaven preparat. A l'estadi l'acompanyava la família, i tots són castellers: estava enfilada damunt del seu pare, i volien que també pugessin la germana i el germà. Per això encara se li fa més estrany que el cantant quedés parat de veure'ls, quan tan sols s'havia enfilat ella.

"Som catalans i aquí és molt comú veure els pilars", explica. Per això van decidir fer-ne un i van escollir una cançó lenta, perquè la gent es mou menys i és més segur.

"Se'm va quedar mirant i dic: què està passant? estava tremolant, no ho estava processant", ha recordat.

La família ha fet castells des que es van mudar a Vilafranca del Penedès, i l'Ainhoa ha estat als Xicots i als Castellers de Vilafranca, malgrat que ara ja no està activa en cap colla.
 

Podeu dedicar "Fly on" a la meva mare?

No va ser l'únic moment en què Martin va dirigir-se a una persona en particular de la pista.

"Em dic Salo i assistiré al vostre concert a Barcelona el 24 de maig. M'encantaria dedicar 'Fly on' a la meva mare. Encara que no sigui possible, només volia donar-vos les gràcies per estar amb mi durant 20 anys". Aquest missatge el va escriure una seguidora de Coldplay en una carta dirigida a la banda que va publicar a Twitter.

Explica que la cançó va ser, en certa manera, una banda sonora de força durant el tractament de quimioteràpia de la seva mare.

La Salo va tenir sort. El missatge va arribar i Chris Martin la va convidar a l'escenari per complir el seu desig. Malgrat que la tècnica va fallar --havia de trucar per FaceTime a la seva mare, però el col·lapse de telèfons va deixar l'espai sense cobertura--, la Salo va gaudir de la cançó asseguda davant del piano amb el músic.

Ella mateixa ha compartit el moment a Twitter, agraïda pel gest: "Estic en xoc."


Coitus interruptus amb "It's a sky full of stars"

I encara una altra interrupció, totalment inesperada pel públic, va ser quan, just en el moment en què tothom estava a punt de saltar en el punt àlgid d'"It's a sky full of stars", s'atura la cançó.

Què passava? Doncs que Chris Martin va considerar que hi havia un detall que es podia millorar: va demanar als milers d'assistents que deixessin el mòbil a la butxaca per sentir i gaudir del tema sense pantalles.

 

Una altra anècdota que va deixar el concert i que també ha circulat per les xarxes socials va ser el moment en què un noi demana matrimoni a la seva parella des de les grades de l'Estadi Olímpic, quan sonava "The Scientist".

I no va ser l'única petició de mà que hi va haver al concert. Sembla que la banda inspira:

Això, en un concert que també van gaudir desenes de persones des de fora de l'Estadi, cantant i ballant cançons com "Viva la vida", que déu-n'hi-do com de bé se sentien des del carrer:

Queden tres concerts més. Més enllà de la música i l'espectacle total, veurem quins moments ens deixen.

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut