Madrid

CDC perdrà presència als debats parlamentaris i més de 30.000 euros mensuals en quedar-se sense grup

No aconseguir grup propi al Congrés dels Diputats suposa un fort revés per al Partit Demòcrata Català, els vuit diputats del qual passaran al Grup Mixt

Actualitzat

No aconseguir grup propi al Congrés dels Diputats suposa un fort revés per al nou Partit Demòcrata Català. Dins del Grup Mixt, l'antiga Convergència tindrà una presència molt diluïda en els debats parlamentaris, perquè s'hauran de repartir el temps de les intervencions i els seients en les comissions. No podrà presentar esmenes a lleis ni tampoc tenir un representant a la Junta de Portaveus.

Les conseqüències de la pèrdua del grup propi també són econòmiques: el nou PDC deixarà de percebre una subvenció fixa mensual de gairebé 30.000 euros o una de variable, que pujava a 1.645 euros mensuals per escó. Un total de més de dos milions d'euros, si la legislatura durés quatre anys. Amb el pas al grup mixt, CDC també perd els sis assistents amb càrrec al pressupost de la cambra baixa i la subvenció per al pagament del vot per correu, reservats a les candidatures amb grup.

Des de les primeres eleccions, l'any 1977, a les quals es van presentar dins del Pacte Democràtic, el nacionalisme conservador sempre havia tingut grup propi al Congrés.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut