Madrid

CDC es queda sense grup propi al Congrés i passarà al Grup Mixt

Tots els grups s'han abstingut en la votació de la mesa tret de C's, que ha votat en contra

RedaccióActualitzat

El Partit Demòcrata Català, l'antiga Convergència, no tindrà grup parlamentari propi al Congrés. Ho ha decidit la mesa de la cambra, amb l'abstenció de tots els grups tret de Ciutadans, que ha votat en contra que tinguessin grup. La decisió arriba just l'endemà que s'anunciés que tampoc no tindrà grup al Senat.

Aquest és el primer cop en la història de la democràcia, des de les eleccions del 1977, que Convergència no té grup al Congrés. Els seus vuit diputats, amb Francesc Homs al capdavant, aniran al Grup Mixt, un fet que tindrà conseqüències tant econòmiques com de visibilitat en la cambra.

El reglament del Congrés permet formar grup amb com a mínim cinc diputats i, a més, el 15% dels vots en les circumscripcions en les quals es van presentar, però Convergència, tot i que va aconseguir vuit diputats en els comicis de juny, no va arribar a aquest 15% en les quatre províncies catalanes (va quedar per sota a Barcelona i Tarragona), i ni tampoc no va arribar a aquest mínim en el conjunt de Catalunya (es va quedar en un 14%).

La presidenta de la Cambra, Ana Pastor, ha argumentat amb motius exclusivament reglamentaris la decisió, mentre que el portaveu del grup de l'antiga Convergència al Congrés, Francesc Homs, ha assegurat que la decisió és política i motivada per dues raons: la votació del procés constituent de la setmana passada al Congrés i el pacte que, al seu parer, s'està forjant entre C's i el PP per a la investidura de Rajoy.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut