Primer ciberexhibicionista condemnat al Regne Unit per enviar una foto dels seus genitals
L'home va enviar fotos i vídeos dels seus genitals a una dona i a una menor (iStock-Chainarong Prasertthai)

Càstig al ciberflashing: condemna de presó per enviar una foto del penis a Anglaterra

L'home va enviar les imatges per WhatsApp a una menor de 15 anys i a una dona sense el seu consentiment

RedaccióActualitzat

Un ciutadà britànic ha estat condemnat a un any i tres mesos de presó per l'enviament d'una foto del seu penis erecte a una menor de 15 anys i a una dona sense el seu consentiment.

Nicholas Hawkes va ser detingut després que la dona fes una captura de la pantalla de la fotografia que li va enviar per WhatsApp el 9 de febrer i ho denunciés aquell mateix dia a la policia d'Essex, a Anglaterra.

El delinqüent sexual, de 39 anys, és el primer ciberexhibicionista condemnat a presó a Anglaterra i Gal·les.


Ciberflashing, nou delicte tipificat 

Hawkes, amb condemnes prèvies per agressió sexual, ha estat condemnat per ciberflashing després d'haver reconegut que va enviar les fotografies i vídeos obscens, sense el consentiment, amb la intenció de causar alarma, angoixa i humiliació.

El delicte del ciberflashing s'ha tipificat en virtut de la Llei de Seguretat en línia del Regne Unit que va entrar en vigor el 31 de gener. Escòcia, però, és un dels pocs països pioners a penalitzar aquesta pràctica, que és il·legal des del 2010.

La Fiscalia ha valorat positivament la rapidesa de la justícia i "la nova eina que suposa la llei per lluitar contra els delictes en l'espai digital". 

"El ciberflashing és un delicte grotesc. I el fet que haguem pogut fer justícia ràpidament a les dues víctimes demostra que la nova llei està funcionant. Ningú ha d'estar sotmès a rebre imatges sexuals no desitjades."

L'assetjament sexual s'ha convertit en una xacra a les xarxes socials com Instagram i, fins i tot, cada cop s'estan donant més casos d'enviament de fotografies pornogràfiques amb tecnologies sense fils, com el Bluetooth o AirDrop, que permet enviar continguts a un destinatari sense necessitat de tenir-ne el contacte, per exemple, al transport públic. 

Per ara, el ciberflashing no està tipificat com a delicte a Espanya. La UE, però, vol criminalitzar aquesta ciberviolència i l'enviament d'imatges de nus i el ciberassetjament seran considerats delictes en el nou marc legislatiu que prepara Europa per tallar la violència contra la dona. 

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaCiberdelicte
Anar al contingut