Cassolada al Park Güell hores abans de la desfilada de Louis Vuitton: consulta les afectacions

El parc barceloní entra amb polèmica a la llista d'espais emblemàtics on ha desfilat la firma

Redacció/AgènciesActualitzat

S'intensifiquen les protestes contra la desfilada de la firma de moda Louis Vuitton prevista per aquest dijous al vespre al Park Güell de Barcelona.

Veïns i familiars d'alumnes de l'escola Baldiri Reixach que hi ha a dins del parc han fet sentir la seva veu aquest dimecres a la tarda des del mateix del recinte, al peu de les icòniques escales.

En la protesta també hi han participat familiars de les escoles Turó del Cargol i Reina Elisenda, així com l'associació veïnal Som Barri.

Equipats amb xiulets, pancartes i tambors, i vigilats de prop pels Mossos d'Esquadra, es queixen de la desfilada de la firma de luxe i de l'opacitat de l'Ajuntament de Barcelona.


"Fora cràpules" i "els carrers seran sempre nostres" són alguns dels càntics escoltats per protestar per un esdeveniment que consideren que no hauria de tenir lloc en un patrimoni protegit.

Segons han explicat les famílies, ni tan sols se'ls ha informat sobre com podran recollir la canalla, ja que el parc estarà tancat al públic.

La protesta s'ha fet sentir durant els assajos de la desfilada (3Cat)

Per la seva banda, l'Ajuntament ha lamentat les afectacions, però defensa aquest tipus d'activitat, que s'inscriu en les de la Copa Amèrica.

Els últims dies hi ha hagut diverses protestes contra l'esdeveniment, organitzades per associacions de pares d'alumnes de les escoles i entitats veïnals dels barris adjacents. Una de les protestes va ser davant de la botiga de la firma al passeig de Gràcia.

Aquest dijous, coincidint amb la desfilada, hi ha prevista una cassolada amb el lema "Els barris no som una passarel·la per a la seva desfilada", en què pretenen "fer soroll contra la Marca Barcelona que devora".

Els preparatius també han provocat algunes destrosses en el patrimoni que han indignat els veïns.
 

Un dijous complicat

Segons l'Ajuntament, al llarg de la jornada hi haurà "afectacions de mobilitat" als carrers adjacents del Park Güell (Olot, Santuari de Sant Josep de la Muntanya, Larrard i Marianao), al barri de la Salut.

No obstant, fonts del consistori han assegurat que "els veïns tindran l'accés garantit i la comunitat educativa podrà accedir a les escoles de l'àmbit".

Durant tot el dia no estarà permès l'estacionament de vehicles, i a la tarda només es podrà accedir a peu (a partir de les 17 hores) i en vehicle (a partir de les 14 hores) als aparcaments, en ambdós casos només els veïns.

Les mateixes fonts han aclarit que l'activitat lectiva i l'accés de les famílies de l'alumnat de l'escola Baldiri Reixac es podrà desenvolupar "amb normalitat", però les activitats a l'escola "hauran d'acabar a les sis de la tarda".

A l'interior del parc les restriccions ja fa dies que s'allarguen i s'han intensificat aquest dimecres pels assajos de la desfilada. La venda d'entrades per als turistes s'ha aturat i parts com la Sala Hipòstila han quedat completament barrades al pas.


Un grapat d'escenaris emblemàtics

Louis Vuitton, que en sis tallers de marroquineria catalans dona feina a 1.800 persones, ha decidit presentar la seva col·lecció "Creuer" a Barcelona perquè la capital catalana acollirà aquesta tardor la 37a Copa Amèrica de vela, de la qual és patrocinador.

El recinte dissenyat per Antoni Gaudí ja va ser escenari d'una desfilada de Paco Rabanne el 1970 i hi han tingut lloc algunes sessions de fotos, si bé cap de l'envergadura de Louis Vuitton.

Amb la desfilada d'aquest dijous, el parc català s'uneix a la llista de llocs emblemàtics on ha desfilat la companyia francesa, com ara el Museu d'Art Contemporani de Niterói, al Brasil, el Palau del príncep de Mònaco, l'Isola Bella d'Itàlia o fins i tot l'aeroport internacional John F. Kennedy de Nova York.

ARXIVAT A:
Moda
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut