Cas Tsunami: s'allarga la instrucció contra Puigdemont i Rovira a un dia d'aprovar-se l'amnistia

En un nou escrit, García-Castellón assegura que Tsunami era una estructura que pretenia desestabilitzar l'Estat i insisteix que es tractaria d'un delicte de terrorisme

RedaccióActualitzat

El jutge Manuel García-Castellón ha decidit allargar sis mesos més la instrucció de la causa del cas Tsunami Democràtic, en què investiga l'expresident Carles Puigdemont i Marta Rovira per terrorisme.

La decisió --que tenia de termini aquest dilluns-- l'ha pres un dia abans de la votació de la llei d'amnistia al Congrés i coincidint també amb la decisió del jutge del cas Volhov d'allargar la investigació.

El jutge García-Castellón, contràriament a la Fiscalia, manté que Tsunami era una estructura que pretenia desestabilitzar l'Estat i insisteix que es tractaria d'un delicte de terrorisme.

Concretament, acusa l'organització de voler subvertir l'ordre constitucional, desestabilitzar econòmicament i políticament l'Estat i alterar greument l'ordre públic mitjançant la mobilització social massiva.

El jutge descarta que el termini per investigar el cas hagi expirat, com al·legava Josep Lluís Alay (Europa Press)

Pel jutge, resulta cridaner constatar com "es fa referència al fet que Òmnium informarà directament el president Puigdemont, cosa que, d'acord amb la informació facilitada per la Guàrdia Civil, pot fer considerar que tant aquesta fundació com el Sr. Puigdemont podrien haver participat en l'aparició de l'organització, qüestions que s'hauran d'aclarir en la investigació".

També diu que encara queden proves per practicar com, per exemple, la declaració dels familiars del turista francès que va tenir un atac de cor al Prat i informació pendent de Suïssa sobre el finançament de Tsunami.

En una interlocutòria en què també rebutja l'expiració del termini per continuar investigant al·legada per l'investigat Josep Lluís Alay, mà dreta de l'expresident Carles Puigdemont, García-Castellón explica que prorroga la causa inicialment fins al 29 de juliol, sense tancar la porta a més pròrrogues.

ARXIVAT A:
JudicialProcés catalàCarles PuigdemontMarta RoviraAudiència NacionalTsunami Democràtic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut