L'exministre de l'Interior i antic dirigent del PP Jorge Fernández Díaz
L'exministre de l'Interior i antic dirigent del PP Jorge Fernández Díaz

Cas Kitchen: Anticorrupció demana 15 anys de presó per a l'exministre Jorge Fernández Díaz

La Fiscalia també li demana 33 anys d'inhabilitació per aquesta causa, en què s'investiga l'espionatge a l'extresorer del PP Luis Bárcenas amb fons reservats

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció demana 15 anys de presó i més de 33 d'inhabilitació per a l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz pel cas Kitchen, que investiga l'espionatge a Luis Bárcenas amb fons reservats.

Sol·licita la mateixa pena per al número dos del Ministeri, Francisco Martínez, i per al llavors cap de la Policia Nacional, el comissari Eugenio Pino.

Els acusa dels delictes contra la intimitat, d'encobriment i de malversació.

Les acusacions, que exerceixen el PSOE i Podem, van reclamar condemnes de 47 i 41 anys de presó, respectivament, per a l'exministre del PP, mentre que Luis Bárcenas, la seva dona, Rosalía Iglesias, i el seu fill van sol·licitar més de 40 anys per a Fernández Díaz.

 

Petició encara més alta per a Villarejo

Per al comissari jubilat José Manuel Villarejo demana 19 anys de presó.

L'excomissari Villarejo
L'excomissari Villarejo també està investigat en el cas Kitchen (EFE/Fernando Villar)

En l'escrit de conclusions provisional, Anticorrupció també reclama 15 anys de presó per al comissari Andrés Manuel Gómez Gordo, exassessor de l'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal.

Ni De Cospedal ni el seu marit, l'empresari Ignacio López del Hierro, figuren entre els processats.

Tot i que se'ls va investigar durant mesos, el jutge Manuel García Castellón els va acabar retirant de la causa, en contra del criteri de la Fiscalia i les acusacions, que apel·laven a una conversa del 2013 entre De Cospedal i Villarejo en què ella li demanava "parar" l'afer de la "llibreteta" de Bárcenas.

El novembre passat, el jutge ho va descartar amb l'argument que la imputació només se sustentava en "uns minuts d'un tall d'àudio del qual no només es desconeix l'origen, sinó qualsevol circumstància i context." 

Suposadament, l'operació Kitchen va ser un dispositiu policial sense control judicial per espiar i obtenir documentació de l'extresorer del PP Luis Bárcenas.  

 

ARXIVAT A:
CorrupcióJudicialPP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut