Helena Jubany
Helena Jubany

Cas Jubany: el jutge torna a rebutjar donar el cas als Mossos però accepta noves diligències

El jutge ha acceptat les diligències demanades per la família sobre les restes d'ADN del jersei de la víctima

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Roger Rovira

Periodista de la secció de Societat de TV3 especialitzat en tribunals

@RogRovi
Actualitzat

Nou capítol en el cas d'Helena Jubany. El jutge ordena noves diligències --demanades per la família de la morta-- després que fa tres setmanes es descartés que l'ADN del jersei de la víctima fos de Santi Laiglesia, un dels principals investigats en el cas.

La família d'Helena Jubany --assassinada el 2001 en estranyes circumstàncies-- segueix la seva lluita als jutjats per poder portar a judici el cas abans de la seva prescripció.

En la interlocutòria del jutjat de 1a instància número 2 de Sabadell el jutge accepta la petició de l'advocat de la família Jubany, i es demana a l'Institut Nacional de Toxicologia que aporti tots els informes i resultats en què basen les conclusions dels seus informes d'ADN.


Noves anàlisis de les restes biològiques trobades

El jutjat demana a la Policia Nacional que informi sobre la possibilitat de poder fer una comparativa d'aquestes restes amb una barreja de les mostres biològiques de la mateixa víctima i dels dos investigats en el cas, en Santi Laiglesia i en Xavier Jiménez. Aquesta és una petició feta per la família de la morta perquè, fins ara, només s'havia fet la comparativa genètica de manera individual.

La família també demana que es busqui si en la mostra d'ADN del jersei hi hauria restes genètiques d'una dona que no sigui de la víctima. En el cas hi va haver una dona investigada, Montse Careta, que l'any 2002 es va suïcidar quan es trobava en presó provisional.

Si s'arribés a trobar restes genètiques femenines alienes a la víctima, el jutge hauria de resoldre si s'ha de fer alguna prova per determinar si corresponen a les de Montse Careta.

Des de fa finals de 2021, quan el cas va tornar a ser reobert, la llei només permet que s'investigui el cas amb relació a les persones actualment imputades o que ho hagin estat en algun moment.
 

La família torna a demanar que els Mossos investiguin el cas

En la interlocutòria el jutge no accepta la petició de la família que "demana que la Unitat Central d'Homicidis dels Mossos d'Esquadra faci un atestat de revisió definitiu sobre el conjunt de la investigació" i sobre els indicis existents.

Una qüestió demanada en diverses ocasions i rebutjada. Sobre això, el jutge diu que la família mai ha presentat recurs a l'Audiència de Barcelona. El jutge, però, no tanca la porta a què pugui haver-hi una col·laboració entre els dos cossos policials.

 

ARXIVAT A:
JudicialHelena Jubany
Anar al contingut