El jutge demana a la Universitat de Santiago de Compostel·la comparar les mostres del jersei d'Helena Jubany amb l'ADN dels investigats

Cas Jubany: El jutge ordena noves proves "més avançades" de l'ADN dels investigats

El magistrat també demana a la policia científica investigar si hi ha rastres biològics als anònims que va rebre la jove

RedaccióActualitzat

El jutjat de primera instància número 2 de Sabadell, que instrueix el cas de la mort d'Helena Jubany, ha ordenat que la Universitat de Santiago de Compostel·la faci una prova genètica perquè ni la Policia Nacional ni l'Institut Nacional de Toxicologia no tenen els mitjans tècnics necessaris.

Demana comparar les mostres del jersei de Jubany amb l'ADN dels dos investigats, Santi Laiglesia i Xavi Jiménez, "amb metodologies i tècniques més avançades" de les que s'han utilitzat fins ara.

Ho sol·licita a l'Institut de Ciències Forenses de la Universitat de Santiago amb l'objectiu que la seqüència d'ADN de les mostres del jersei sigui "més àmplia i afinada".

A la mateixa interlocutòria, el jutge també acorda demanar a la Policia Nacional que investigui si hi ha rastres biològics als anònims que va rebre Jubany.

"És una actuació de la investigació que pot permetre determinar la presència de material genètic de terceres persones en un dels elements vinculats al crim", subratlla el jutge.

 

Les proves d'ADN anteriors no coincideixen amb Laiglesia i Jiménez

Fa tres mesos, un informe del laboratori científic de la Policia Nacional va determinar que l'ADN trobat al jersei d'Helena Jubany, morta el 2001, no coincidia amb el de Santi Laiglesia.

Aquesta setmana l'acusació particular --exercida per la família de Jubany-- han presentat al·legacions i han demanat noves proves, entre les quals la comparació de mostres del jersei amb els ADN dels dos investigats.

La família ha aportat l'informe d'una catedràtica de la UB experta en genètica que conclou que ni Laiglesia ni Jiménez poden ser descartats, motiu pel qual el jutge accepta tirar endavant aquesta nova prova.

Mesos abans, un altre anàlisi també havia determinat que les mostres no eren coincidents amb l'ADN de Xavi Jiménez.

Tot i així, el jutge va determinar que hi havia indicis sobre la presumpta responsabilitat de Jiménez en l'enviament dels anònims, "tant pel que fa al contingut com als trets lingüístics".

ARXIVAT A:
PolicialHelena Jubany
Anar al contingut