L'expresidenta Cristina Cifuentes al 40 aniversari de la Comunitat de Madrid aquest desembre (EFE/Mariscal)

Cas Cifuentes: de robar cremes a rebre 30.000 euros d'indemnització

El Suprem confirma que Eroski ha de pagar a l'expresidenta de Madrid danys i perjudicis per no haver custodiat les imatges del robatori de cremes

Actualitzat

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a la cadena d'hipermercats Eroski per no haver custodiat la gravació de Cristina Cifuentes, en què apareixia robant productes de cosmètica en un establiment a Madrid. D'aquesta manera, Eroski, tot i ser l'empresa que va patir el robatori, haurà de pagar per indemnitzar Cifuentes 30.000 euros per danys i perjudicis.

El dictamen, conegut aquest dijous, desestima el recurs presentat per la cadena de supermercats, de manera que reitera que es va vulnerar el dret a la intimitat de l'expresidenta madrilenya en incomplir l'obligació de custodiar l'enregistrament de l'exdirigent popular.

En el moment dels fets, el 2011, quan Cifuentes va robar les cremes del supermercat, ocupava el càrrec de vicepresidenta de la Comunitat de Madrid.

El vídeo va ser àmpliament difós set anys després del seu enregistrament, l'any 2018, quan Cifuentes era presidenta de la comunitat madrilenya.

En aquella època, Cifuentes vivia envoltada de polèmica per altres presumptes irregularitats, com l'obtenció d'un màster a la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid que va fer entre el 2011 i el 2012 i de les quals més tard va ser absolta,

Però, en aquell moment, el que s'ha conegut com a cas de les cremes va ser la gota que va fer vessar el got, que va precipitar la dimissió de Cifuentes, i va marcar el final de la representació política pel PP.

ARXIVAT A:
PPCristina CifuentesComunitat de MadridTribunal Suprem
Anar al contingut