L'antiga seu de Convergència, al carrer Còrsega de Barcelona (ACN)

Cas 3% de CDC: l'Audiència Nacional reobre la causa que implica diversos exconsellers

El tribunal ordena al jutge instructor que investigui si exdirigents com Felip Puig, Irene Rigau o Germà Gordó feien transferències al partit i rebien diners en metàl·lic

L'Audiència Nacional ha decidit reobrir una causa sobre el finançament de Convergència Democràtica de Catalunya, derivada del cas del 3%.

La decisió es basa en el fet que hi ha donacions a fundacions com Catdem o Fòrum Barcelona que suposarien conductes de suborn per aconseguir l'adjudicació de contractes a través d'organismes públics dependents de la Generalitat.

La peça investigava diversos càrrecs de CDC com els exconsellers Jordi Jané, Felip Puig, Irene Rigau, Germà Gordó i també els extresorers Daniel Osàcar i Andreu Viloca.

El magistrat Santiago Pedraz va arxivar la peça al juny, però la Fiscalia va presentar-hi recurs en contra i ara la sala penal li ha donat la raó.


Transferències i retribucions en metàl·lic

Pedraz investigava si els anys 2009 i 2010 els alts càrrecs del partit feien transferències a CDC i eren retribuïts amb diners en metàl·lic procedents de suposades donacions corruptes d'empreses adjudicatàries de la Generalitat.

El tribunal considera que l'instructor ha de seguir la investigació i ha de demanar els informes que consideri oportuns per detectar un possible blanqueig de capitals.

Així, li diu que requereixi documentació bancària sobre les imposicions bancàries dels investigats realitzades en dates properes a les donacions de les empreses.

Durant les seves compareixences davant la justícia, els investigats van declarar que havien fet les donacions "en condició de militants" i, en particular, d'acord amb el càrrec públic o de responsabilitat institucional que ocupaven, perquè el partit els ho havia demanat fruit dels problemes de tresoreria que patia.

 

ARXIVAT A:
CorrupcióJudicialAudiència Nacional
Anar al contingut