Un dels ponents de la trobada antiavortista era Carlos Flores, diputat ultradretà condemnat per maltractament
Carlos Flores, diputat condemnat per maltractament, va ser un dels ponents de la trobada antiavortista (Europa Press/Eduardo Parra)

Càrrecs de Vox fan discursos antiavortistes a adolescents en un acte de l'Ajuntament de València

Un dels ponents de la trobada antiavortista era Carlos Flores, diputat ultradretà condemnat per maltractament

Diversos càrrecs de Vox al País Valencià, entre ells el diputat Carlos Flores, condemnat per maltractament, han participat en un acte contra l'avortament organitzat per l'Ajuntament de València (PP-Vox), davant de mig centenar d'alumnes d'ESO.

La "Trobada en defensa de la vida" ja havia aixecat crítiques per part dels partits d'esquerres de la ciutat, unes crítiques que s'ha incrementat després que elDiario.es hagi fet públics uns vídeos on queda constància que entre els 200 assistents a l'acte hi havia més d'una cinquantena d'alumnes de 4t d'ESO de l'escola concertada Inmaculado Corazón de María, pels que l'ajuntament va contractar un autobús.

Segons aquest diari, fonts de Vox, partit que ostenta la regidoria de Sanitat i que ha organitzat l'acte antiavortista, expliquen que s'havia convidat a la trobada a centres públics, concertats i privats, i als que es mostraven interessats, se'ls comunicava que tenien un autobús a la seva disposició.

Un dels ponents de la trobada antiavortista és Carlos Flores, diputat ultradretà condemnat per maltractament.

A més de Flores, a l'acte hi van intervenir el mateix regidor de Sanitat de València, José Gosálbez, també de Vox, i els professors de la Universitat CEU Cardenal Herrera --centre privat de caràcter marcadament conservador-- Belén Merck NavarrolaEmilio García Sánchez.


Indignació de PSPV i Compromís

La portaveu socialista a l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha denunciat la "guerra frontal" de l'equip de govern de l'alcaldessa María José Català contra els drets de les dones.

"És una pena que s'utilitzi una instal·lació pública municipal per fer jornades antiavortistes i que, a més, es convidi menors a participar-hi. Això sí que és adoctrinar."

Precisament, un dels eixos del pacte de govern entre PP i Vox per dirigir la Generalitat Valenciana era, suposadament, "fer fora la ideologia de les aules". 

També la portaveu de Compromís a la ciutat, Papi Robles, ha carregat contra el consistori i contra Flores: "Les institucions no poden intentar alterar la voluntat de les dones de ser o no ser mares, i molt menys amb xerrades més pròpies del segle passat, on els conferenciants són diputats de Vox condemnats per violència de gènere."

Robles ha qualificat el PP valencià d'estar "més a prop del fonamentalisme religiós que de la democràcia liberal" i ha anunciat que portarà la trobada davant del Defensor del Poble.

 

ARXIVAT A:
PPPaís ValenciàVox
Anar al contingut