Estratègia Covid Zero: les claus d'alguns països per contenir amb èxit la pandèmia
L'estratègia de Singapur és una de les que han estat més efectives (Reuters/Edgar Su)
Ginebra

L'OMS bateja el coronavirus de la Xina com a Covid-19

L'Organització Mundial de la Salut diu que la primera vacuna contra la malaltia podria estar preparada en 18 mesos

RedaccióActualitzat

A partir d'ara, el coronavirus de la Xina rep la denominació oficial de Covid-19. L'Organització Mundial de la Salut ha batejat amb aquest nom el nou coronavirus de Wuhan, en una reunió amb 300 experts a Ginebra.

L'OMS ha optat per aquest nom perquè "es pot pronunciar i no fa referència a una localització geogràfica específica, un animal o un grup de persones", per evitar que s'estigmatitzin, segons ha explicat el director general de l'organisme, Tedros Adhanom Ghebreyesus.


El nom ve de l'acrònim anglès de Corona Virus Disease (malaltia del coronavirus) i identificarà els eventuals brots que hi pugui haver en el futur. Aquesta denominació substitueix la que fins ara havia fet servir provisionalment l'OMS, 2019-nCoV.

És un nom bastant diferent al d'anteriors coronavirus que han causat emergències sanitàries internacionals, com la SARS (Síndrome Respiratòria Aguda i Greu) o la MERS (Síndrome Respiratòria de l'Orient Mitjà).
 

El director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a Ginebra (Reuters/Denis Balibouse)

Tedros Adhanom Ghebreyesus no ha dubtat a qualificar el Covid-19 com a "enemic número 1" del món. 

En la mateixa roda de premsa, l'OMS ha explicat que la primera vacuna contra el Covid-19 podria estar preparada en 18 mesos. Tenint en compte aquest termini i l'impacte de l'epidèmia, que ha causat més de 1.000 morts, el cap de l'OMS ha fet una crida a "fer tot el possible" per combatre el virus:

"Si hi invertim ara (...), tenim una oportunitat de debò d'aturar aquesta epidèmia."

La reunió de l'OMS es fa a porta tancada i hi participen científics de diferents especialitats, que busquen possibles tractaments i vacunes contra el Covid-19. Entre els que hi intervenen per teleconferència, hi ha metges xinesos.
 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut