Cadena humana en defensa del Mar Menor (Europa Press/Edu Botella)
MÚRCIA

Cadena humana de 70.000 persones per "abraçar" el Mar Menor i exigir-ne la recuperació

En la protesta s'ha guardat un minut de silenci pels milers d'animals morts a conseqüència de l'activitat humana i s'han reclamat mesures immediates per salvar el Mar Menor

Emili Casellas RàfolsActualitzat

Fa unes dues setmanes van començar a aparèixer milers de peixos morts a les platges del Mar Menor, a Múrcia. Aquest dissabte, 12 dies després, s'han reunit unes 70.000 persones per formar una cadena humana en els 73 quilòmetres d'extensió i per reclamar mesures immediates.

La greu situació que viu aquesta albufera, denunciada des de fa anys per entitats ecologistes, ha portat a la plataforma ILP Mar Menor a organitzar una cadena humana amb el lema "Abracem el Mar Menor".

 

 

Les més de 70.000 persones s'han concentrat en els trams dels 73 quilòmetres de llargada de la llacuna per fer un minut de silenci pels milers d'animals que han mort a conseqüència de l'activitat humana.

 

Gran nombre de plataformes ecologistes

En la manifestació d'aquest dissabte han assistit plataformes ecologistes en defensa de l'aigua salada, com Por un Mar Menor Vivo, Posidonia Turismo, SOS Mar Menor i Ecologistas en Acción.

"Ens hem reunit per acomiadar-nos amb dignitat dels animals que han mort per culpa de l'avarícia humana", ha assegurat en declaracions a Europa Press Jesús Cutillas, portaveu del grup de coordinació "Abracem el Mar Menor".

Cadena humana en defensa del Mar Menor (Edu Botella / Europa Press)

Tot i la situació complicada que viu el Mar Menor, Cutillas es mostra optimista de cara al futur de la zona, i considera que els científics són els que "han de tenir el poder per actuar, perquè porten avisant de la situació des de fa molt temps".

"Si els polítics prefereixen escoltar altres veus és el seu problema, però els científics insisteixen que el principal problema que té el Mar Menor és l'entrada massiva de nitrats."

Milers de peixos morts al Mar Menor, a Múrcia (EFE)

Acte multitudinari

La plataforma SOS Mar Menor ha aprofitat l'acte per traslladar les seves propostes a la ministra de Transició Ecològica del govern central, Teresa Ribera.

En destaquen la retirada immediata de qualsevol superfície de regadiu il·legal, i la creació d'un anell verd perimetral totalment lliure de fertilitzants.

Dimecres passat ja es van reunir la ministra i el president de Múrcia, Fernando López Miras, per acordar la creació d'una comissió per solucionar la crisi del Mar Menor.

 

 

"Estem davant una catàstrofe i una emergència mediambiental", ha assegurat l'alcaldessa de Cartagena, Noelia Arroyo, la qual ha avisat també que es repeteixi un episodi d'anòxia com el que s'ha viscut aquests últims dies.

Un "èxit" de manifestació

Des d'ILP Mar Menor consideren que la protesta ha estat "un èxit", i que el fet d'estar units "era el que necessitava el Mar Menor".

De moment, la cadena humana d'aquest dissabte també ha servit per recollir més firmes, que tenen com a objectiu aconseguir la personalitat jurídica d'aquesta llacuna salada i visibilitzar-ne la situació.

ARXIVAT A:
Mar MenorMedi ambient
Anar al contingut