Al municipi de Dolores, al Baix Segura, busquen un home que es va endur l'aigua (EFE)

Busquen un desaparegut pels aiguats, que deixen 300.000 hectàrees afectades

Les terres baixes de la conca del Segura continuen inundades

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns continuen els greus problemes provocats per la gota freda al sud del País Valencià, amb bona part de la comarca del Baix Segura completament inundada.

A Almoradí, a mig camí entre Oriola i el mar, aquest diumenge s'ha trencat un dic de contenció del riu Segura i el nivell de l'aigua ha tornat a pujar al casc urbà:

 



De matinada han començat les feines de reparació del dic, i esperen tenir-lo reconstruït durant el matí, però de moment l'aigua va desfent el que aconsegueixen refer.

 

 

Una persona desapareguda

D'altra banda, busquen un home que va desaparèixer aquest diumenge en una séquia al municipi de Dolores i conca avall continuen les tasques de recerca.

Es tracta d'un home de 66 anys de nacionalitat holandesa que testimonis presencials van veure com se l'enduia l'aigua.

Bussos de la Guàrdia Civil, assistits per un helicòpter, han reprès aquest dilluns al matí la cerca. L'aigua es pot haver endut l'home a quilòmetres de distància.

També s'havia activat un dispositiu per trobar un home que anava en quad i que, segons havia alertat un veí, l'havia arrossegat l'aigua entre les localitats de Daia Vella i Daia Nova, a la comarca del Baix Segura. Al cap d'una estona, però, l'han trobat il·lès a Daia Nova. Sembla que l'home, també de nacionalitat holandesa, circulava per una zona on està prohibit el pas però ha pogut travessar l'aigua. 

 

El nivell de l'aigua baixa

Tot plegat, una situació molt complicada de cara als pròxims dies, on de moment caldrà aconseguir que l'aigua que inunda camps, carrers i cases circuli.

La Confederació Hidrogràfica del Segura, però, és optimista: assegura que el nivell de l'aigua ja està baixant:

 


Passar la nit a l'institut

A l'institut d'Almoradí s'ha habilitat el gimnàs per acollir gairebé 90 persones que aquest diumenge van haver de marxar corrents de casa.

Són persones que viuen a les pedanies del mateix Almoradí i també de Rojals, i que aquesta nit han dormit aquí. També s'han hagut d'evacuar 2 càmpings de la zona.

 



300.000 hectàrees afectades

Quan s'aconsegueixi treure l'aigua s'haurà de fer la valoració dels danys de l'aiguat, que, a banda de l'afectació a carrers, cases i vehicles, ha inundat fins a 300.000 hectàrees de cultius, molts dels quals s'hauran perdut del tot.

De fet, les dades meteorològiques recollides fins ara converteixen aquest episodi en històric per a aquesta comarca. Segons algunes valoracions, caldria remuntar-se al 1879 per trobar-ne un d'equivalent.

De fet, els aiguats d'aquell any van ser molt tràgics al Baix Segura: hi van morir un miler de persones.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut