Brussel·les

Borrell diu a Brussel·les que "moltes imatges" de la policia l'1-O eren "fakes"

El ministre d'Exteriors afirma que eren del "Xile de Pinochet" o dels Mossos "reprimint" bombers manifestant-se

RedaccióActualitzat

El ministre d'Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell, ha dit aquest dilluns que "les imatges que es van propagar" l'1-O sobre l'actitud violenta de la policia eren falses.

Borrell ho ha dit després d'una reunió del Consell de la Unió Europea sobre afers exteriors que ha tractat el problema de les informacions falses que circulen durant els processos electorals.

Segons ha explicat ell mateix en roda de premsa, en la reunió ha posat el cas de Catalunya com a exemple de difusió de notícies falses:

"Moltes de les imatges que es van propagar aquells dies sobre l'actitud violenta de la policia en realitat eren "fakes", eren imatges que es corresponien a actuacions que s'havien desenvolupat al Xile de Pinochet, o quan es presentava a la policia espanyola qui realment estava actuant era la policia autonòmica reprimint manifestacions de bombers que reclamaven augments de sou."

"Els famosos 1.000 ferits dels incidents que es van produir durant el referèndum il·legal a Catalunya, que després a l'hora de la veritat només 2 van ingressar a l'hospital".

 

Borrell ha assegurat que "en el conflicte a Catalunya la desinformació ha jugat un paper molt important", i que els dies del referèndum van circular moltes notícies de servidors "situats en territori rus o veneçolà".


"No és seriós"

Borrell ja havia fet servir el cas català com a exemple abans de la reunió, en relació amb el Brexit. Segons va dir, "no és seriós":

"El que no pot ser és que passi com amb la Declaració d'Independència de Catalunya, que es proclama i després se'n suspenen els efectes".

El ministre d'Exteriors, Josep Borrell, amb el seu homòleg luxemburguès, Jean Asselborn, aquest dilluns a Brussel·les (EFE)

ARXIVAT A:
Josep BorrellProcés catalàReferèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut