El president dels Estats Units, aquest dimecres, intervenint en una biblioteca de Culver City (Europa Press/Brian Cahn)

Biden diu "boig fill de puta" a Putin i Rússia li replica que sembla "un vaquer de Hollywood"

El president nord-americà va insultar el dirigent rus durant un acte per recollir fons a San Francisco

Era un acte per recaptar fons de cara a la seva campanya de reelecció. Aquest dimecres, a San Francisco, i davant d'un petit grup de donants, Joe Biden reflexionava sobre l'amenaça nuclear o la del canvi climàtic, quan de sobte va dir això:

"Tenim un boig fill de puta com Putin i d'altres, i sempre ens hem de preocupar pels conflictes nuclears, però l'amenaça existencial per a la humanitat és el clima."

No és la primera vegada que Biden surt del guió en aquest tipus d'actes, de caràcter més distès. En els últims mesos, per exemple, ha carregat contra el govern xinès, el Partit Republicà o Israel.


La resposta russa

Rússia no ha trigat a respondre als insults del president nord-americà. El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, en declaracions a la televisió pública russa aquest dijous ha acusat Biden de comportar-se com "un vaquer de Hollywood".

"Si el president d'aquest país fa servir aquest vocabulari, li hauria de fer vergonya. Està clar que el senyor Biden exhibeix per motius polítics interns un comportament a l'estil d'un vaquer de Hollywood."

Peskov ha demanat a Biden si era capaç de trobar "una sola expressió insultant cap a la seva persona per part del president Putin". Ha afegit també que els insults representen "una gran vergonya per als Estats Units".

El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov (Reuters/Alexander Zemlianichenko)

La setmana passada Joe Biden va responsabilitzar Vladímir Putin i els seus "esbirros" d'acabar amb la vida del líder opositor Aleksei Navalni, que el 16 de febrer va morir en una presó russa.

Putin i Biden es van reunir per últim cop a Ginebra, el juny del 2021. Després de l'inici de la guerra a Ucraïna, els contactes entre els dos països es van reduir al mínim.

Diplomàtics de tots dos països han dit, últimament, que no recorden un moment en què les relacions entre les dues potències nuclears més grans del món fossin tan dolentes com ara, inclosa la crisi dels míssils de Cuba, l'any 1962.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsRússia
Anar al contingut