Líban

Beirut acusa Síria d'estar al darrere de l'assassinat del ministre libanès Pierre Gemayel

La majoria antisiriana del govern del Líban acusa Síria i Hezbollah d'estar al darrere de l'assassinat del ministre d'Indústria libanès, Pierre Gemayel, que era la mà dreta del primer ministre libanès, membre d'una família dirigent libanesa i que l'assassinat del seu oncle va fer desencadenar l'episodi de Sabra i Shatila. Aquest nou magnicidi ha propiciat que finalment el Consell de Seguretat hagi aprovat la creació d'un tribunal internacional sobre l'assassinat de l'exprimer ministre Hariri.

Actualitzat

El Líban, a través del ministre de l'Interior, Ahmed Fatfat, ha acusat Síria d'estar al darrere dels 24 trets disparats contra el vehicle de Pierre Gemayel, ministre d'Indústria i líder del partit cristià, que va morir poc després en un hospital. Es tracta del primer atemptat contra un membre del govern libanès des de fa un any, i se suma a d'altres perpetrats des de l'assassinat de Rafiq Hariri.

La notícia ha causat un gran malestar entre els cristians libanesos. Milers de soldats s'han desplegat pels carrers de Beirut per impedir qualsevol altercat i alguns fins i tot han estat tallats al trànsit.

Gemayel, advocat de 35 anys i membre del partit cristià, era fill de l'anterior president Amil Gemayel. El seu oncle Bashir Gemayel va ser assassinat el setembre del 1982, quan no feia ni un mes de la seva elecció com a president durant la invasió israeliana del Líban. El seu avi va ser el fundador de les falanges libaneses Kataeb.

Pierre, com el seu pare i el seu oncle, s'oposava a la influència de Síria en el Líban, país al qual molts libanesos culpen de l'assassinat de Rafic Hariri, i, popularment, era considerat part de la ultradreta cristiana i proeuropea, en oposició a l'esquerra proàrab del país. No obstant, durant tota la seva vida política va canviar amb freqüència d'aliances, molt en la línia de la vida política libanesa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut