Un treballador d'un bar musical recull la terrassa poc després de la mitjanit (ACN/Laura Fíguls)
Un treballador d'un bar musical recull la terrassa poc després de la mitjanit (ACN/Laura Fíguls)

Bars i restaurants tindran mitja hora més per buidar el local i tancar a la 1

La Generalitat aclareix que els establiments de restauració tindran marge fins a la una de la matinada per desallotjar els clients

Actualitzat

Els locals del sector de la restauració tenen mitja hora més de marge per desallotjar els clients, de manera que, si l'hora de tancament és a dos quarts d'una de la matinada podran estar oberts per buidar els locals fins a la una. Així ho ha aclarit el departament d'Interior a la pàgina web on es detallen les mesures vigents per frenar els contagis de covid-19.

Arran d'una consulta de la patronal Fecasarm, la Generalitat ha afegit un paràgraf que assenyala que, als serveis de restauració, que tenen "com a horari d'obertura màxim les 00.30, també els són d'aplicació 30 minuts, a partir d'aquella hora, als efectes de poder portar a terme les accions destinades a fer sortir la gent i cessar tota l'activitat pròpia de l'establiment."

Fins ara, aquests 30 minuts addicionals per al desallotjament estaven previstos només per als locals establiments on es fan activitats recreatives musicals i activitats culturals.

El tancament de la restauració a dos quarts d'una de la matinada va ser una de les mesures decidides pel govern per frenar els contagis de covid.


Fecasarm celebra els 30 minuts més de marge

La patronal de l'oci nocturn Fecasarm s'ha mostrat satisfeta pel fet que els serveis de restauració puguin tenir els locals oberts fins a la una de la matinada.

El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha celebrat una decisió que creu que deixa "sense efecte una gran quantitat de sancions". Segons la patronal de l'oci nocturn, en municipis com Salou o Palamós s'han multat diversos locals de restauració entre dos quarts d'una i la una de la matinada, malgrat les queixes dels restauradors.

La patronal subratlla que les persones que surtin a la una de la matinada d'una activitat ubicada en un municipi afectat pel toc de queda no poden ser sancionades, atès que la normativa ja preveu "com a excepció" aquesta eventualitat. En tot cas, la Fecasarm recomana dur el tiquet acreditatiu de la consumició que s'hagi fet al local.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Toc de quedaCovid-19
Anar al contingut