Bargalló anuncia que no hi ha data de retorn a les escoles, perquè el confinament s'allargarà
Col·legi Salesià de Sant Josep, a Barcelona

Bargalló anuncia que no hi ha data de retorn a les escoles perquè el confinament s'allargarà

Ho ha confirmat el conseller d'Educació, Josep Bargalló, en una entrevista a TV3

RedaccióActualitzat

El tancament de centres educatius a Catalunya s'allarga arran del coronavirus. Ho ha confirmat el conseller d'Educació, Josep Bargalló, en una entrevista a TV3 en què ha assegurat que òbviament, si el confinament s'allarga, l'aturada dels centres escolars, també.

"És evident que el confinament augmentarà en dies i que, en conseqüència, haurem de prendre decisions sobre el curs escolar."

 


Bargalló ha parlat de la possibilitat de "reprogramar" i que caldrà "prendre decisions sobre el currículum". "Vivim una situació nova i ens hi hem d'adaptar dia a dia", hi ha afegit.

El conseller ha rebutjat l'opció d'allargar el curs durant el juliol i l'agost, però sí que ha dit que s'ha de poder fer la selectivitat i el batxillerat s'ha d'haver acabat al juny.

Escoles tancades

Bargalló anuncia que no hi ha data de retorn a les escoles perquè el confinament s'allargarà
Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (EFE/Quique Garcia)


El conseller ha fet aquest avís quan li han preguntat si encara trigaran a obrir els centres escolars i les universitats:

"No tornarem a obrir les escoles fins que no s'acabi el confinament Això és evident. I, quan s'acabi el confinament, ens plantejarem quan les tornem a obrir. Hem d'estar pendents del que diu el Procicat, però és evident que el confinament augmentarà i que, per tant, haurem d'allargar el tancament de les escoles."


Bargalló ha explicat que no es tornaran a obrir les preinscripcions fins que no es pugui garantir que tothom ho pot fer per igual. En aquest sentit, el conseller d'Educació ha insistit en el següent:

"Hi ha alumnes en situació més desafavorida, amb necessitats especials i que no disposen d'internet. I es podrien quedar despenjats. Tothom ha de fer i pot fer treball telemàtic, s'han de posar a disposició dels alumnes eines de treball. Hem de treballar amb l'alumne, però sense que ningú es quedi despenjat."

"Volem garantir a tots els pares i a totes les mares que pugueu exercir el dret de demanar plaça per als vostres fills i per a les vostres filles. Quan siguem capaços de fer-ho, quan les circumstàncies ens ho permetin, telemàticament i presencialment, tornarem a obrir."

 

Dimarts s'anunciava que les proves de la selectivitat quedaven ajornades un mes pel coronavirus. Les proves d'accés a la universitat, que estaven previstes per al juny, seran al juliol, com a màxim el dia 10.

A Catalunya, la selectivitat estava convocada per als dies 9, 10 i 11 de juny, en primera convocatòria, i 2, 3 i 4 de setembre, per a l'extraordinària. Tot i que és una de les comunitats que la fa més tard, també va acceptar-ne la suspensió. L'alteració de la data modifica la resta del calendari, com ara les matriculacions a la universitat.

El País Basc també ha anunciat aquest tancament de les escoles sense data.

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut