San Francisco

Aurora, el navegador que Mozilla proposa per al futur

Mozilla ja va permetre fer un salt endavant en la navegació a internet amb el Firefox i, lluny de conformar-se, continua buscant idees revolucionàries per al futur. De moment només és un plantejament, però tothom que ho vulgui pot entrar en la finestra al futur que suposa Aurora, el nou concepte de navegador tridimensional que planteja Mozilla. La principal diferència amb els navegadors actuals és que desapareix la barra d'eines. Els ítems s'organitzen segons les preferències de l'usuari, que té en un primer pla els llocs més visitats i a més profunditat els que fa més temps que ha fet servir.

Actualitzat

Aurora (Part 1) from Adaptive Path on Vimeo.

El laboratori d'idees de Mozilla ha penjat a internet diversos vídeos explicatius de com podria funcionar el navegador del futur. Com en tantes altres eines de la xarxa, la clau de l'Aurora és la interacció amb l'usuari, que amb un sol gest sobre una pantalla tàctil, a l'estil de l'iPhone, pot combinar elements de webs diferents o convidar uns amics a participar en un esdeveniment que acaben de trobar navegant per internet. Ja no caldrà fer el mail d'invitació, sinó que arrossegant una icona sobre una altra s'enviarà automàticament.

El possible navegador del futur està pensat per a diversos suports, tant per als ordinadors com per als telèfons mòbils. Amb aquesta eina, i un projecte obert a internet i que demana la participació dels usuaris, Mozilla aspira a continuar reclutant usuaris de l'Internet Explorer de Microsoft i altres navegadors menys populars. Justament, aquest dimarts Google ha anunciat el llançament del seu propi navegador, Chrome, amb el qual pretén desafiar l'hegemonia de Microsoft.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut