Violència de gènere en menors
Violència de gènere en menors

Augmenta un 22% el nombre de menors d'11 anys, víctimes de la violència masclista

Aquest any, gairebé un 7% de les dones ateses pels Mossos en relació amb la violència masclista són menors d'edat

Actualitzat

La violència contra les dones continua creixent en la nostra societat, també en els menors. Ho evidencien les últimes dades que han fet públiques els Mossos d'Esquadra. Els menors d'11 anys que han patit violència directament o que l'han presenciat a casa seva respecte a l'any passat ha augmentat l'últim any un 22% respecte a l'any passat. I entre els 6 i 11 anys encara puja més, un 39%.

Aquest any, gairebé un 7% de les dones ateses pels Mossos en relació amb la violència masclista són menors d'edat.

També han augmentat un 20% les detencions de joves d'entre 18 i 20 anys per violència masclista. 

 

Sis dones mortes per violència masclista

En total, sis dones han mort per violència masclista a Catalunya aquest 2018. Només una havia presentat denúncia i una altra tenia una mesura judicial de protecció. Dels sis, en quatre casos tenien fills i en dos eren menors d'edat que han quedat orfes.

El Grup Central d'Atenció a la Víctima demana que hi hagi col·laboració ciutadana.

"Si som veïns i sentim crits o amenaces, no ha de quedar a debatre si és correcte o no. Truco el 112, a urgències, al telèfon d'emergències, i Mossos d'Esquadra hi anirà i farà comprovacions que de vegades no és res, però d'altres s'ha actuat d'ofici perquè efectivament aquella discussió havia acabat amb una violència física. De fet, molts dels homicidis i assassinats que es cometien dins del domicili comencen amb una discussió".

 

Notícia relacionada: Mai més víctima: el control és la clau dels mecanismes de la violència masclista

 

Prop d'11.000 denúncies per violència de gènere

El nombre de denúncies per violència de gènere es manté semblant al 2017. Fins a l'octubre se n'han instruït 10.935, un 40% de les quals han acabat en detenció.

Els grups d'atenció a la víctima especialitzats en l'atenció i seguiment atenen prop de 16.000 casos només a Catalunya. 

Entre els arrestats, 4.425 homes, també preocupa la franja d'edat perquè els detinguts d'entre 18 i 20 anys augmenta aquest 2018 un 20%. Segons els experts, un dels motius del repunt són les noves tecnologies, que obren la porta a noves formes de control i d'agressió que són denunciables.

La franja amb més detinguts se situa entre els 21 als 50 anys, dades que coincideixen amb les víctimes de violència de gènere.

En l'àmbit de la violència de gènere es poden donar diferents tipus de violències: la violència psicològica (amenaces, coaccions, vexacions, assetjament i tracte degradant) representa un 41,6%; la violència física (lesions lleus i greus i temptatives d'homicidi) un 40,2%, altres violències entre les quals destaca l'econòmica un 11,9%, la ciberviolència un 3,5% i la sexual un 2,8%.

ARXIVAT A:
Violència masclistaMenors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut